Borna Filic/PIXSELL

USKOK nadgleda Bandićevo građenje na Britancu, on posve miran: ‘Pozvat ću vas na otvorenje!’

Autor: dnevno.hr

Milan Bandić i dalje uspješno preskače propise te "sređuje" situaciju

Unatoč glasnom protivljenju građana, Britanski trg se preuređuje. U cijelu priču umiješao se, potvrđeno je za RTL, i USKOK, ali gradonačelnika Milana Bandića predistražne radnje ne uznemiruju. Osim što ne odustaje od radova na Britancu, niču i nove terase na Cvjetnom trgu.

Gradilište na Britanskom trgu nadgleda i USKOK, no Bandić navodi da je sve to zbog obične ljudske pogreške. Ta ljudska pogreška podrazumijeva neishodovanje građevinske dozvole na vrijeme.

“Tko je pogriješio, ispravio je pogrešku i idemo dalje. Samo tko radi može pogriješiti! Samo tko ne radi, ne može pogriješit!”, poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za RTL.

Pogriješio je Grad Zagreb kao investitor, a “u grijehu” je bio punih mjesec dana, koliko se na Britancu radilo bez dozvole.

Bandić je rekao da na razgovor u USKOK ili DORH nisu pozvani: “Nismo pozvani, na vašu sreću i moju, nisam nigdje pozvan. Greška koja je napravljena ne trpi nikakve sankcije ni posljedice. Prema tome, sve je pod kontrolom. Dozvola postoji, rade ljudi svoj posao. Pozvat ću Vas na otvorenje”, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević na kažnjavanju neće inzistirati:

“Mi ne podnosimo prekršajne prijave iz razoga jer je visoki prekršajni sud zauzeo stav da ukoliko u primjerenom roku investitor ipak ishodi akt za gradnju, da onda nema svrhe prekršajno ga kažnjavati. I takve, u biti, prekršajne prijave padaju u vodu. I onda nema smisla opterećivati i sustav i pravosuđe i rad naših inspekcija”, kaže Kuščević  za RTL.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.