Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

BUJANEC SASUO SVE BIVŠEM MINISTRU: Neka se Ostoja Ranković ispriča! OSTOJIĆ: Neću se miriti s neonacistom i dilerom!

Autor: A.P.

Današnja sudska rasprava obilovala je daljim međusobnim optužbama u kojima je Bujanec Ostojića nazivao i dalje 'Ostojom Rankovićem' dok je ovaj njega zauzvrat nazivao neonacistom i narkodilerom, piše Večernji list.

Pred Općinskim sudom u Osijeku nastavit će se sudski postupak za uvredu i klevetu jer je pokušaj mirenja bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i televizijskog voditelja Velimira Bujanca propao.

Današnja sudska rasprava obilovala je daljim međusobnim optužbama u kojima je Bujanec Ostojića nazivao i dalje ‘Ostojom Rankovićem’ dok je ovaj njega zauzvrat nazivao neonacistom i narkodilerom, piše Večernji list.

”Ne smatram se krivim. Ispričat ću se ako se g. Ostojić ili Ostoja Ranković ispriča vukovarskim braniteljima zato što je zatučen Darko Pajičić, ako se ispriča za nerede navijača u Francuskoj. Za svastiku na Poljudu, progon vukovarskih branitelja…”, rekao je Bujanec.

”Nema šanse da se mirim sa osvjedočenim neonacistom i osuđenim dilerom, čak i kada bi mi se ispričao”, rekao je Ostojić na sudu.

Bujanec je predložio da se tijekom suđenja kao dokaz predoči “medicinska dokumentacija koja dokazuje da je policija pokušala zataškati smrt Darka Pajičića“.

“Za svjedoke imam i njegovu sestru te šogora Ivana Penavu, gradonačelnika Vukovara, zatim liječnike, potom Tomislava Josića i Stevu Culeja, kao i za života danu izjavu pokojnog Pajičića u kojoj izravno optužuje Ostojića za svoju smrt te konačno fotografa iz Vukovara koji ima fotografije na kojima se vidi kako je policija postupala prema Pajičiću”, rekao je Bujanec, dok se Ostojić i njegov odvjetnik Radan Kovač nisu usprotivili predloženim dokazima i svjedocima uz uvjet da se pribavi službena medicinska dokumentacija i liječnički karton pokojnog Pajičića “iz kojih će se vidjeti uzrok njegove smrti.“

Sudac je na intrevenciju Kovača rekao Bujancu da u sudnici Ostojića ne smije nazivati Ostoja Ranković, a ovome, pak, da Bujancu ne govori da je neonacist. U jednom trenutku Bujanec je od Sajtera i upozoren zbog svog ponašanja.

“Ovdje ste u svojstvu okrivljenika i prestanite se ponašati kao da ste u studiju”, rekao je Sajter voditelju kojega ipak nije na sud privela policija, nego je došao sam. Suđenje se nastavlja 19. listopada, prenosi Jutarnji.

Autor: A.P.

ZADNJE VIJESTI