screenshot/N1

URED PREDSJEDNICE POTVRDIO: Jokiću je nuđeno mjesto ministra

Autor: dnevno.hr

Nakon što je Boris Jokić, bivši voditelj Eksperimentalne radne skupine za kurikularnu reformu izjavio u emisiji Točka na tjedan kako mu je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović 2015. godine ponudila mjesto ministra te da je on to prihvatio, javnost je zanimalo kada će se oglasiti predsjednica na tu temu.

Na odgovor nije trebalo dugo čekati.

“Nakon parlamentarnih izbora 2015. godine Predsjednica Republike obavila je pet krugova konzultacija o formiranju nove Vlade. U iznimno osjetljivim okolnostima striktno se držala odredbi Ustava i cijeli proces vodila uvažavajući stručno mišljenje najuglednijih hrvatskih profesora ustavnog prava.

U sklopu tog procesa, Predsjednica je obavila razgovore s brojnim pojedincima kako bi u slučaju potrebe, tj. neuspjeha konzultacija, mogla imenovati nestranačku Vladu koja bi, sukladno Ustavu, zemlju vodila do novih izbora. Jedan od kandidata za ministra obrazovanja bio je i g. Boris Jokić koji je izrazio spremnost prihvatiti tu dužnost.

No, kako je u međuvremenu ostvarena potrebna parlamentarna većina, s mandatarom g. Tihomirom Oreškovićem ni do kakvog formiranja nestranačke Vlade nije došlo,” navodi se u odgovoru Ureda predsjednice RH, piše N1.

 

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.