Dusko Marusic/PIXSELL

Upozorenje za stanovnike Rijeke: Obavezno prokuhavajte vodu prije korištenja!

Autor: dnevno.hr

Iz VIK-a ističu da je isporučena voda mikrobiološki ispravna, ali da je unatoč poduzetim mjerama moguća njena zamućenost

Jake oborine uzrokovale su zamućenje svih izvorišta u funkciji javne vodoopskrbe Rijeke i riječkog prstena, pa se do daljnjeg preporuča prokuhavanje vode namijenjene za ljudsku potrošnju, priopćeno je u utorak iz riječkog Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija (VIK).

Iz VIK-a ističu da je isporučena voda mikrobiološki ispravna, ali da je unatoč poduzetim mjerama moguća njena zamućenost.

Korisnicima se a preporučuje da iz preventivnih razloga vodu prije upotrebe prokuhavaju, sve do sljedeće obavijesti o normalizaciji stanja u vodoopskrbi.

U koordinaciji sa sanitarnom  inspekcijom Ureda državne uprave u Primorsko‐goranskoj županiji i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ kontinuirano se provodi monitoring  zdravstvene ispravnosti vode u vodoopskrbnom sustavu i poduzimaju sve potrebne aktivnosti radi normalizacije stanja u vodoopskrbi, naveli su iz VIK-a.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.