Dusko Marusic/PIXSELL

UPOZORENJE: Vozite oprezno ceste su mokre i skliske!

Autor: M.B.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru, a ima je i na autocestama: A1 između čvorova Otočac i Gospić te na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Bosiljevo 2.

Zbog prometne nezgode na autocesti A1, na 42. km prije čvora Karlovac, u smjeru Zagreba vozi se usporeno, pretjecajnim trakom.

Zbog prometne nezgode na autocesti A4 Goričan-Zagreb, na izlaznom kraku čvora Ivanja Reka u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni od oko 500m.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a uz povremene zastoje vozi se na dionicama gdje traju radovi.

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru, a ima je i na autocestama: A1 između čvorova Otočac i Gospić te na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Bosiljevo 2.

Duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale (DC1) te na ostalim cestama kroz gorja upozoiravamo na moguće odrone.

Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da u uvjetima smanjene vidljivosti voze s uključenim dnevnim svjetlima i tijekom dana, bez obzira na ljetno računanje vremena, upozorava HAK.




Zbog radova se vozi dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocestama:

-na A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (od 23. +350 do 20. +350 km);
-na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanić Grad i Križ (od 69. +150m do 72. +150 km).

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):




-most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin);
-državna cesta DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od čvora Bračak do Bedekovčine (do 20. prosinca 2016.);
-ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada. Obilazak:Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-D44 Ponte Porton.
Zbog razminiranja promet se od 8 do 18 sati prekida na državnoj cesti DC38 Pakrac-Brestovac između naselja Kusonje i raskrižja za Brusnik. Vozila se propuštaju zadnjih 15 minuta svakoga sata.

Zbog izgradnje autobusnih stajališta na državnoj cesti DC42 Munjava-Grabovac u mjestu Korita od 7 do 15 sati vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom, uz regulaciju prometa semaforima.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

DC3 između čvora Popovec i Soblinca u zoni radova kod BP Galić benz vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore (u vrijeme pojačanog prometa mogući su duži zastoji);
Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati);
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice;
državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.