Dino Stanin/PIXSELL

UPOZORENJE VOZAČIMA: Ako idete na produženi vikend ovo morate znati!

Autor: M.B.

U najužoj zoni groblja, bit će zabranjen promet motornim vozilima - osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima osoba s invaliditetom i auto-taxi vozilima.

Vikend uoči blagdana Svih Svetih obilježit će pojačan promet na našim cestama, a poglavito u blizini gradskih i mjesnih groblja.

Kako bi nam prošli uz što manje gužve, mnogi su gradovi uveli posebnu regulaciju prometa radi lakšeg pristupa grobljima, javlja HAK.

U najužoj zoni groblja, bit će zabranjen promet motornim vozilima – osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima osoba s invaliditetom i auto-taxi vozilima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati – na oglasnim mjestima gradskih prijevoznika ili u tiskovinama koje će izaći uoči blagdana Svih svetih.

Povodom Dana Svih svetih privremena regulacija prometa u zonama gradskih groblja u Zagrebu provodi se već od 22. listopada, pa do 2. studenog 2016., ovisno o pojedinim grobljima. Više informacija kao i karte prometa u blažem i strožem režimu možete naći ovdje.

Također, produženi je vikend pa se gužve na našim prometnicama očekuju već u petak, 28. listopada u popodnevnim satima. U utorak, 1. studenog, osim gužvi u blizini gradskih i mjesnih groblja, u popodnevnim satima gužve će biti na glavnim prometnicama u smjeru unutrašnjosti.

Na važnijim državnim cestama i autocestama, očekuje se gust promet i zastoji, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb te na A3 Bregana-Lipovac u oba smjera. Gužve se očekuju na naplatnim postajama Lučko (A1) i Zagreb-istok (A3), kao i na većini graničnih prijelaza (Bajakovo, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Metković, Kaštel, Plovanija, Rupa, Pasjak, Macelj, Bregana…).

Na dionicama gdje su radovi mogući su zastoji i usporena vožnja, o svim privremenim regulacijama prometa više se može naći na stranicama Informativnog centra Hrvatskog autokluba – Prohodnost cesta. Vožnja u koloni zbog pojačanog prometa moguća je na autocestama A4 Zagreb-Goričan između čvorova Sveta Helena i Popovec u smjeru Zagreba gdje su radovi na mostu Kašina i na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Orehovica u oba smjera gdje je u tijeku sanacija Vijadukta Svilno.

Zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona bit će u ponedjeljak, 31. listopada od 15 do 23 sata, te na blagdan Svih svetih, u utorak, 1. studenog, od 14 do 23 sata.

Zabrana se odnosi na: DC8: raskrižje s DC40 čvor Bakar – Zadar – Split – Dubrovnik – GP Karasovići, DC9 Metković – Opuzen – DC8, DC21 GP Kaštel – Buje – čvor Kanfanar, osim na dionici državne ceste DC21 od čvora Kanfanar – do Pule (spoj s DC66), DC23 Žuta Lokva – Senj, DC39, spoj autoceste A1 od rotora Šestanovac do raskrižja s državnom cestom DC8 (Dupci), DC66 od čvora Pula (A9) – Raša – Opatija – DC8, DC200 Buje (DC21) – GP Plovanija, DC300 Buje (DC21) – Umag, ŽC5002: Novigrad – Tar – Poreč – Vrsar (spoj s DC21), te na prilazima i na površinama državnih  trajektnih luka Split i Zadar.

Autor: M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.