Goran Ferbezar/PIXSELL

UPOZORENJE IZ VUKOVARA: Da je u Vukovaru i više od polovice Srba, ne bi imali pravo na ćirilične ploče!

Autor: T. Budak

"Oni su samo još jedan dokaz koliko su dosadašnji politički vođe srpske nacionalne manjine, Stanimirović, Pupovac i drugi spremni varati i manipulirati kako bi stvorili kaos u Vukovaru. Poražavajuće je da su dosadašnje vlade sudjelovale u tome", kazuje se u priopćenju.

Priopćenje Stožera za obranu hrvatskog Vukovara raščlanjuje najavljenu “čistku” evidencije prebivališta u ovom gradu i upozorava na slijedeće:

“Podržavamo rješavanje prebivališnih manipulacija jer smo uvijek za čistu situaciju,za poštivanje zakona i države a protiv varanja i manipulacije. Međutim ni evidencija prebivališta ni popis stanovništva nisu ni uzrok ni rješenje problema ćiriličnih ploča u Vukovaru. Oni su samo još jedan dokaz koliko su dosadašnji politički vođe srpske nacionalne manjine, Stanimirović, Pupovac i drugi spremni varati i manipulirati kako bi stvorili kaos u Vukovaru. Poražavajuće je da su dosadašnje vlade sudjelovale u tome. Uzrok i rješenje problema ćiriličnih ploča u Vukovaru leži u Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina. Uzrok je nepoštivanje njegovog članka 8, a rješenje je poštivanje članka 8.UZoPNM te primjena odluke Ustavnog suda. Da je u Vukovaru i više od pola stanovništva srpske nacionalnosti, ćirilične ploče ne bi mogle biti primijenjene upravo zbog članka 8 UZoPNM. Sve dok nametanje ćiriličnih ploča narušava odnose između pripadnika srpske i hrvatske nacionalnosti, članak 8 Ustavnog zakona onemogućuje primjenu ćiriličnih natpisa u Vukovaru. Važnije od bilo kojeg pisma je mir i prosperitet grada Vukovara. Stožer sve ove godine to govori, najviše smo energije potrošili boreći se protiv kaosa koji su nametale vlasti, potpomognuti većinom medijima. Vrijeme je da zavlada zakonje i mir.”

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, Tomislav Josić – predsjednik

Članovi Stožera ujedno pozivaju na konferenciju za medije, Koordinacije braniteljskih udruga grada Vukovara i Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, 16.kolovoza u 10,30h u Vukovaru na Mitnici.

 

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.