Miranda Cikotic/PIXSELL

Upoznajte novog glavnog ravnatelja policije!

Autor: dnevno.hr

Srdarević je navodno bio jedan od favorita za tu dužnost

Novi glavni ravnatelj policije je Marko Srdarević koji će tu dužnost obavljati idućih pet godina, odlučila je Vlada na zatvorenom djelu sjednice.

Na dužnost glavnog ravnatelja Srdarević dolazi s mjesta načelnika Uprave kriminalističke uprave u MUP-u, a prije je nekoliko godina bio zamjenik načelnika splitsko-dalmatinske policije.

Imenovan je na pet godina, temeljem postupka provedenog prema raspisanom javnom natječaju, a izabran je između 16 kandidata koji su ispunili formalne uvjete te su zbog utvrđivanja znanja i sposobnosti pozvani na razgovor nakon kojega je resorni ministar predložio imenovanje.

Dužnosti glavnog ravnatelja policije dosad je obavljao Zvonimir Vnučec, privremeno imenovan početkom travnja pošto je zbog krađe zlata i novca iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije, među ostalima, odstupio dotadašnji ravnatelj policije Vlado Dominić.

Srdarević je bio jedan od favorita za tu dužnost, a uz njega su se još spominjali sadašnji šef Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ante Orlović te načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti Predrag Brkopac.

Glavni ravnatelj ima širok opseg poslova, a među ostalim, ministru predlaže imenovanje i razrješenje svojih zamjenika, pomoćnika te načelnika policijskih uprava, imenuje i razrješava načelnike policijskih postaja, donosi Stratešku procjenu i Strateški plan rada policije.

Izvor: HRT

Autor: dnevno.hr