Screenshoot/RTL

Upoznajte najstariju kandidatkinju ovih izbora: Ima 90 godina, sa 16 je već bila u ratu

Autor: Dnevno.hr

Njezina je stranka ispunila kvotu od 40 posto zastupljenosti žena na izbornim listama.

U utorak je i službeno počela utrka za 151 zastupničko mjesto u hrvatskome saboru. Prijavilo se ukupno 2456 kandidata, od toga je 1480 muških i 976 ženskih.

Najmlađi kandidati tek su nedavno postali punoljetni. Jedan je iz Autohtone hrvatske stranke prava, a druga iz Hrvatske radničke stranke.

Najstariji kandidati su članovi socijalističke radničke partije Hrvatske. Najstarija je Sabina Zagorc. Za dva mjeseca će napuniti 90.

“Od rođenja rođena sam u staroj Jugoslaviji. Onda je bila ona ‘endehazija’. I nova Jugoslavija. Za vrijeme endehazije sam bila u ratu”, rekla je za RTL.

Sa 16 godina priključila se partizanima, slike i danas čuva.

Njezina je stranka ispunila kvotu od 40 posto zastupljenosti žena na izbornim listama. Članovi koalicije Pomak nisu se puno pomakli jer nisu ispunili kvotu od 40 posto žena ni u jednoj od 11 izbornih jedinica. Ni velike stranke nisu puno bolje, žena nedostaje i na listama HDZ-a i SDP-a. MOST zadovoljava ionako malu kvotu u svim jedinicama.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.