Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

UOČI ULTRE OGLASIO SE I OREPIĆ: Split je siguran grad!

Autor: dnevno.hr

Orepić je iznio izvještaj o sigurnosnom stanju u gradu u koji je, prema procjenama organizatora Ultre, stiglo preko 150 tisuća gostiju iz raznih dijelova svijeta.

Split je siguran grad uoči početka Ultre, tvrdi tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

“Nikakvih prijetnji do sada nije bilo”, rekao je za Radio Dalmaciju.

Orepić je iznio izvještaj o sigurnosnom stanju u gradu u koji je, prema procjenama organizatora Ultre, stiglo preko 150 tisuća gostiju iz raznih dijelova svijeta.

“U ovom trenutku i do ovog trenutka uistinu nemamo nikakvih ozbiljnijih iskazanih prijetnji ili nešto što bi moglo sigurnosno ugroziti događaj. Naglašavam da je na dnevnoj bazi u svakom trenutku na neposrednom osiguranju angažirano negdje oko 850 ljudi plus redovite službe koje djeluju na tome, tako da uistinu mogu reći: ugodan i lijep provod u našem lijepom, osunčanom i sigurnom Splitu”, rekao je Orepić.

Splitom su se proširile špekulacije kako je policija uoči početka Ultre navodno uhvatila dvojicu muškaraca arapskog podrijetla s eksplozivom, no ministar je takve informacije demantirao.

“To jednostavno nije točno, to je sve što mogu reći. Evo proširite ovu glasinu, odnosno istinu da je uistinu u ovom trenutku sigurnosna situacija u Splitu na visokoj razini, dajemo ogromne snage i pružamo veliki napor da bi taj događaj prošao sigurno i na zadovoljstvo svih”, zaključio je Orepić.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI