Umrla poznata fotografkinja Marija Braut

Autor: A. Pranjić

Braut je dobitnica mnobrojnih nagrada, kao i nagrade Grada Zagreba. Prije godinu dana na posljednjoj velikoj izložbi 'Nepoznati Zagreb Marije Braut' u Umjetničkom paviljonu bilo je izloženo stotinjak crno-bijelih fotografija Zagreba.

Poznata fotografkinja i nasljednica slavne zagrebačke škole fotografije Marija Braut umrla je u 86. godini života, javlja HRT.

Braut je dobitnica mnobrojnih nagrada, kao i nagrade Grada Zagreba. Prije godinu dana na posljednjoj velikoj izložbi ‘Nepoznati Zagreb Marije Braut’ u Umjetničkom paviljonu bilo je izloženo stotinjak crno-bijelih fotografija Zagreba.

Podsjetimo, Braut je rođena 1929. u Celju, a od 1941. je živjela u Zagrebu. Njezine se fotografije čuvaju u zbirkama nekoliko zagrebačkih muzeja i Hrvatskom državnom arhivu.

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.