screenshot

UMIROVLJENIČKA PROSTITUCIJA: Bivši HDZ-ovac koji je iz Hrvatskog bloka prešao u HSU pa podupirao Josipovića sada je u BUZ-u uz Bandića!

Autor: Iva Međugorac

Što reći osim - toga ima samo kod nas?

Zahvaljujući pojedinim akterima hrvatske političke scene, ta profesija koja bi inače trebala biti perjanica časti i poštenja svedena je na razinu nižu od prostitucije. Ovih dana u tom cirkusu sudjeluje sada već bivši zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Kažimir Varda koji je, kako se neslužbeno saznaje, pristupio Bandićevu krugu zastupnika u novom sazivu hrvatskoga Sabora, a iz izvora bliskih šefu metropole doznajemo kako dotični postaje član i zastupnik Bloka umirovljenika, što je kokošarenje doista na razini Bandića i partnera, ali ne i na razini druge i drugačije politike u kakvu nam se mnogi nerijetko kunu.

I dok tako umirovljenici umjesto križaljki iz tiskovina rješavaju one političke na najvulgariji mogući način, mladi i stručan svijet sit politike i politikanstva odlazi u bijeli svijet gladan kruha i poštivanja. A da je Varda doista osebujna pojava svjedoči činjenica kako je donedavna bio u žestokom sukobu s Bandićem kojemu se sada pridružio ne bi li se valjda očešao za kakvu jeftinu fotelju.

I šef BUZ-a Milivoj Špika koji se nedavno sabornice domogao osvojivši tristotinjak preferencijalnih glasova putem Facebooka potvrdio je ovaj politički transfer, a transfera je u Vardinoj biografiji bilo i više nego dosta jer dotični je nekoć bio član HDZ-a, ali to je samo početak njegove prilično neuravnotežene političke karijere. Kada je već bio u HDZ-u tada je, jasno, tih 90-ih godina bio i pomoćnih ministarstva gospodarstva, a zatim i ravnatelj robih zaliha, kasnije je bio gradski vijećnik iste stranke u zagrebačkoj skupštini. S HDZ-om se rastaje 2002. kada na čelo stranke dolazi Sanader te prelazi u Pašalićev Hrvatski blok čiji je kandidat bio na lokalnim izborima 2005., a kada tamo nije polučio nikakav značajan rezultat, priključuje se Hreljinim umirovljenicima. Na predsjedničkim izborima agitirao je za Ivu Josipovića, a na ovim je izborima uz Hrelju bio jedini član te stranke koji se domogao Sabora sa 456 osvojenih glasova.

.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.