Facebook

UMIRE OD GLADI I IMA SAMO JEDNU ŽELJU: ‘Želio bih prije smrti posjetiti Zagrebački Advent’

Autor: Snježana Vučković

Fotografija izgladnjelog, bolesnog starca koji nemoćno sjedi u oronuloj sobi svog zagrebačkog doma u Plinarskom naselju, nikoga s društvene mreže po kojoj se dijeli ne ostavlja ravnodušnim.

Najmanje je ostala ravnodušna Marija Šapina Gale iz Zagreba koja je starca odlučila posjetiti i vidjeti što može učiniti za njega:

“Za početak, Mišo nije starac. On je 62. godište, a ovako izgleda prvenstveno zbog gladi, a onda zapuštenosti i bolesti. Našla sam ga gotovo nepokretnog, neurednog i gladnog u Plinarskom naselju, usred zagrebačke metropole”, emotivno nam priča Marija koja se i inače bavi humanitarnim radom.

“Kazao mi je da se zove Muhamed Mušić, da je rođeni Zagrepčanin i da boluje od dijabetesa. Bila sam šokirana viđenim i činjenicom da netko pored nas doslovno umire od gladi. Nisam ga ništa željela pitati o njegovoj prošlosti niti su me zanimali detalji o tome kako se našao u ovakvoj situaciji. Ja samo ne želim da pored mene čovjek umre od gladi, neovisno o tome što je svemu prethodilo”, potresena je naša sugovornica koja se oglasila i preko Facebooka koji je doslovno eksplodirao od želje da se Muhamedu pomogne.

Marija Šapina Gale naglašava kako Muhamed nema nekakvih posebnih prohtjeva, osim što je javio kako nema lonac u kojem bi kuhao juhe koje mu je donijela, a volio bi dobiti i bilo kakav usisivač jer se srami stanja u kući, a s metlom nije u stanju čistiti.

Osim toga, Muhamed je vidio na televiziji Zagrebački Advent i želja mu je da ga posjeti jer, kaže, “Novu Godinu neće doživjeti”.

Marija Šapina je kontaktirala socijalnu službu koja će reagirati do kraja tjedna, a do zaključenja teksta Muhamed je prevezen u KBC Rebro gdje je, navodno, i zadržan.




Svi koji žele doći do Muhameda Mušića kako bi mu pomogli na bilo koji način, mogu to učiniti preko Facebook stranice Marije Šapine Gale.

 




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.