Dominik Grguric/PIXSELL

Ukrajinski veleposlanik: ‘Plenković u ukrajinskom narodu uživa veliko povjerenje i ljubav’

Autor: dnenvo.hr

'Hrvatska je proživjela teška vremena i zna kako se nositi s nekim problemima, pa su savjeti Andreja Plenkovića uvijek dobrodošli', kaže Levchenko

Ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Oleksandra Levchenko gostovao je na N1 televiziji gdje je kazao da  ne može razumijeti burne reakcije na Andreja Plenkovića nakon posjeta Ukrajini.

“Bio je to odličan posjet. Plenković se obratio na ukrajinskom jeziku biznismenima i dobio ogroman aplauz naših ljudi. Pola obraćanja je održao na ukrajinskom jeziku i pokazao poštovanje prema narodu koji sada ne prolazi kroz najbolja vremena.”

Hrvatska strana je jednostavno htjela pokazati potporu u mirnoj reintegraciji i ekonomsku te političku suradnju. Što može biti bolje u odnosima dvaju država? Ništa”, kaže Levchenko.

“Što se tiče reintegracije, kao navodno nešto ne štima, ali gledajte – u Hrvatskoj je to bio jedinstveni slučaj kad je bila uspješno završena mirna reintegracija. I vaš premijer nam recimo predlaže kako napraviti izbore na takvom teritoriju, kako raditi, kako zajedničke policijske patrole ulaze na taj teritorij i tako dalje. Dakle, sve što je potrebno za uspješnu reintegraciju.”

Hrvatska je proživjela teška vremena i zna kako se nositi s nekim problemima, pa su savjeti Andreja Plenkovića uvijek dobrodošli, kaže Levchenko. “Moram vam reći da Plenković u ukrajinskom narodu uživa veliko povjerenje, a čak i ljubav.”

Kaže da će dati sve od sebe da pronađe prave poslovne partnere u Hrvatskoj. “Optimistični smo i bitno je da radimo. Ne sjedimo, radimo.”

Podsjetimo, predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković u nedjelju je bio u službenom posjetu Ukrajini gdje se sastao s najvišim ukrajinskim dužnosnicima, kojima je obećao daljnju potporu RH na njihovom europskom putu i unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa.




Autor:dnenvo.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.