Patrik Macek/PIXSELL

Ujedinimo se oko zajedničkog cilja – izbora nove hrvatske vlasti!

Autor: 7dnevno / 9. rujna 2016.

Za to je potrebno izaći na izbore u što većem broju jer neizlaskom na izbore glasujete za one kojima zapravo ne želite dati svoj glas. Dati svoj preferencijalni za vama poznatog i povjerljivog pojedinca koji se nalazi na nezavisnoj ili na stranačkoj izbornoj listi

S obzirom na svima poznate okolnosti koje Republici Hrvatskoj kao državi i hrvatskom narodu prijete izvana i iznutra, nastavlja se dalje u PROGLASU, pozivamo, potičemo i molimo sve hrvatske stranke, pojedince, udruge, organizacije da se ujedine oko zajedničkog cilja – izbora nove hrvatske vlasti na predstojećim parlamentarnim izborima.

VLAST U HRVATSKOJ ZASLUŽUJU SAMO ONI KOJIMA VEĆINA BIRAČA UKAŽE POVJERENJE. BIRAČI IMAJU MOĆ (I DUŽNOST) ODLUČITI KAKVU VLAST HOĆE.

ŽELIMO I HOĆEMO:

– vlast onih koji nemaju ništa s komunističkim i protuhrvatskim nasljeđem, koji sami, i čiji preci, nisu bili u protuhrvatskim državnim i političkim strukturama. Hoćemo vlast koja će raditi za interese Republike Hrvatske i hrvatskog naroda, pritom poštujući sve građane, nacionalne, vjerske i druge manjine.

– vlast koja će promicati i štititi cjelovitost i suverenitet države, jasno se ograditi od bilo kakvih balkanskih integracija.

– vlast koja će omogućiti demografsku obnovu zemlje (poticati natalitet i zaustaviti iseljavanje, omogućiti povratak iseljenika); gospodarsku obnovu (uvesti potpuni gospodarski pojas, dozvoliti tradicionalni mali ribolov bez ograničenja, zabraniti prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima, dati na dugogodišnju koncesiju državna zemljišta i objekte sudionicima Domovinskog rata); prestati s rasprodajom strateških državnih potencijala; poništiti privatizaciju i štetne ugovore i koncesije, te sankcionirati sve koji su u njoj na nepravedan način sudjelovali; iskoristiti mogućnosti hrvatskog izvandomovinstva u svim područjima djelovanja države i društva; provesti lustraciju (sve tranzicijske države koje su provele lustraciju gospodarski su napredovale); objaviti registar agresora na RH, ukinuti državljanstvo svim sudionicima oružane pobune 1990. protiv RH, napraviti reviziju i novu klasifikaciju branitelja, otvoriti sve državne arhive; urediti novi Izborni zakon kojim se sustav decentralizira i uvodi vlast samo na dvije razine – lokalna i državna; uvesti obvezno glasovanje, referendumski način odlučivanja i urediti odnose s okružjem na načelu pravednosti i reciprociteta.

ZA TO JE POTREBNO:

– izaći na izbore u što većem broju (neizlaskom na izbore vi glasujete za one kojima zapravo ne želite dati svoj glas);

– dati svoj PREFERENCIJALNI glas za VAMA poznatog i POVJERLJIVOG POJEDINCA koji se nalazi na NEZAVISNOJ ili na STRANAČKOJ IZBORNOJ LISTI.

USKRATITI SVOJ GLAS ONIMA KOJI:

– su na nemoralan način koristili političke položaje za privatne, stranačke/partijske i ideološke interese, tj. koji su sudjelovali u pljački društvene imovine tijekom pretvorbe i time oštetili državu i porezne obveznike, potpisivali štetne ugovore u zemlji i inozemstvu (INA, fondovi EU-a u poljoprivredi…);

– su povezani s bilo kakvim aferama koje štete ugledu RH, te koji su kažnjavani zbog krađa, prijevara, kriminala, a postali su čelnici stranaka i obnašaju važne političke i društvene dužnosti;

– su varali birače neprovođenjem izbornih obećanja, a u sadašnjoj izbornoj kampanji lažima obmanjuju birače i kupuju glasove, te se služe zakonski nedopuštenim sredstvima u promicanju svojih stranačkih programa;

– izdaju nacionalne interese (sramote RH u EU i svijetu, te djeluju protuhrvatski (nazivaju Hrvatsku „slučajnom državom“) i koji sustavno provode podjele u društvu („mi ili oni“, napadi na branitelje, ideološke hajke na neistomišljenike, sotonizacija nacionalnih vrjednota uz istodobno prešućivanje i toleriranje, pa i poticanje svih napada na hrvatski narod);

– se zalažu za obnovu balkanskih integracija, štite totalitarne sustave i komunističke zločince – takvi ne bi trebali imati pravo ni kandidirati se na ovim niti I jednim budućim izborima.

Hrvatsko nacionalno vijeće: HYPERLINK “http://www.hnv.” www.hnv.hr; e-mail: [email protected]

Autor: 7dnevno / 9. rujna 2016.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.