Patrik Macek/PIXSELL

UHLJEBLJIVANJA O KOJIMA NEMATE POJMA: Što SDSS-ov Mile Horvat zna o zaštiti okoliša?

Autor: I. Međugorac

Nije to više iznimka, uhljebljenje je po svemu sudeći postalo pravilo

Samo naivci mogli su povjerovati u scenarij u kojem se potpora vladi HDZ-a i HNS-a neće isplatiti čak i onima najmanjima koji su za tu koheziju u Saboru digli ruke. Svaki dug mora se pošteno vratiti, osim ako nije vanjski, pa su vladajući krenuli u tome smjeru zahvaljujući se srdačno manjim partnerima zahvaljujući kojima imaju većinu. Imenovanja državnih tajnika ukazuju na takav oblik trgovinske razmjene, a tu su i ministarstva u koja se po navadama uhljebljuju ljudi bez pretjeranih stručnih referenci. Pravnik iz SDSS-ovih redova Mile Horvat domogao se tako pozicije državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša. Kada se i kako bavio tom kompleksnom biografijom, nikome nije jasno, pa vrlo vjerojatno ni njemu samome. HNS je pak, ranijim neugodnostima usprkos, u isto ministarstvo ugurao svojega Ivu Milatića.

I Majda Burić, mlada nada HDZ-a, pronašla je za sebe solidnu poziciju pa je umjesto saborske zastupnice ušetala u Ministarstvo rada. Kako će se dama koja je po struci profesorica književnosti snaći s radom i mirovinama tek treba vidjeti. I Josip Salapić iz HDSSB-a ako se to strankom još može nazvati te Juro Martinović iz Promijenimo Hrvatsku pronašli su svoje mjesto pod suncem, oni su državni tajnici u Ministarstvu pravosuđa. Za ravnateljsku fotelju Đurđe Adlešić u Centru za razminiravanje navodno se založio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Kadroviranjima i uhljebljenjima tu naravno nije kraj jer postoji još praznih mjesta u ministarstvima. Uz to, raspisani su natječaji za direktore javnih tvrtki koji su oaza za svakoga tko želi prosperirati. Stručnost očigledno ni ovoga puta, u modernoj proeuropskoj Plenkovićevoj vladi, nije bila kriterij za zapošljavnja. Nije to više iznimka, uhljebljenje je po svemu sudeći postalo pravilo, a za to vrijeme vi svoju djecu uguravajte u autobuse, avione i vlakove kako bi priliku pronašli u svijetu koji će ih cijeniti jer znaju, a ne zato što imaju stranačku karticu i obraz kojega su spremni prodati.

Autor:I. Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.