UHIĆENJE BRAĆE MAMIĆ TAKOĐER NOSI POLITIČKI PREDZNAK: Početak čistke HDZ-ovaca iz HNS-a, Davor Šuker sljedeći na udaru?

Autor: J. Jakšić

U Izvršnom odboru HNS-a, kao najvišem izvršnom tijelu Hrvatskog nogometnog saveza, od ukupno 17 članova, nalazi se čak 11 istaknutih članova HDZ-a.

U studenom 2014. godine, mediji su se raspisali o nevjerojatnom podatku kako u najvažnijem tijelu hrvatskog nogometa, sjedi 11 članova Hrvatske demokratske zajednice. Možda najzanimljiviji HDZ-ovac u vrhu hrvatskog nogometa je svakako predsjednik HNS-a, Davor Šuker iliti bivši HDZ-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini 2005. godine.

O njegovoj bliskosti s HDZ-om govori i činjenica kako je upravo najpoznatiji hrvatski nogometni brand, između ostalog i rođak bivšeg HDZ-ovog ministra financija, Ivana Šukera.

Predsjednik je ”plavi”, ali ovdje priča ne staje. Iz redova najveće i najjače oporbene stranke, dolazi i Đuro Bukvić, HDZ-ov načelnik općine Lukač i novi/stari predsjednik nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije. Sljedeći je nekadašnji djelatnih tajnih službi i jedna od, kako kažu, najčvršćih poluga HDZ-a za vrijeme Franje Tuđmana – Alojzije Šupraha.

U redovima HNS-a sjedi i Božo Galić, Vukovarsko-srijemski župan, ali i Dubravko Galović, tajnik Gradskog odbora HDZ-a u Slavonskom Brodu i Županijskog odbora stranke.

Nenad Horvatić, Ante Kulušić, Marijan Kustić, Drago Lucić, Stjepan Merkaš – Krojf i Slavko Prišćan, također čine dio HDZ-ove utvrde u krovnom tijelu hrvatskog nogometa.

Međutim, priča ide još dalje. Tomislav Madžar, HDZ-ovac blizak predsjednici Kolindi Grabar Kitarović te jedan od predsjedničinih novopečenih savjetnika, unutar HNS-a obnaša dužnost člana Zdravstvene komisije. Iako je ovaj popis puno duži, posebno ako ćemo računati i one članove HNS-a koji su veliki simpatizeri Hrvatske demokratske zajednice, očito je kako se trenutno vodi velika bitka za čelne pozicije u hrvatskom nogometu.

Mamićeva veza s HNS-om je dobro poznata, kao i činjenica da je upravo on, likom i djelom, imao veliki utjecaj na Šukerove odluke, ali i općenito na politiku koja se vodila u redovima Saveza. Koliko je pak Mamić blizak HDZ-u također ne treba posebno spominjati i objašnjavati pa je logično da se u ovom trenutku, vodi veliki rat protiv HDZ-ovog kadra.




Vidi slučajnosti pa u izbornoj godini ‘pada’ Kalmeta, govori se sve više i o uhićenju Josipe Rimac, a na kraju, kao točka na i – pokušaj svrgavanja Zdravka Mamića koji prema prvim neslužbenim informacijama, izlazi iz remetinečkog pritvora uz 7 milijuna kuna jamčevine. Odlučili su se vladajući na dosta jake, ali opet niske udarce najvećoj oporbenoj stranki…

Još jedan dokaz kako je pred nama jedna zanimljiva i možda do sada i najžešća politička kampanja.




Autor:J. Jakšić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.