Uhićenici iz HAC-a odlučili se za aktivno iznošenje obrane

Autor: D.Ko.

Dvije Sanaderove struje i jedna Božidara Kalmete u šest godina izvukle su iz HAC-a i ARZ-a 1,5 do dvije milijarde kuna raznim aneksima i vantroškovnim radovima, kaže Bohutinski.

Bivši predsjednici uprave HAC-a Marijo Crnjak i Jurica Prskalo, član Uprave HAC-a za financije Josip Sapunar i bivši direktor Autoceste Rijeka – Zagreb Zlatko Korpar počeli su u srijedu davati iskaz USKOK-u.

Četvorku se sumnjiči da su oštetili Hrvatske autoceste za 26 milijuna kuna u sklopu afere Fimi media. Po završetku davanja iskaza, biti će odvedeni na Županijski sud u Zagrebu kako bi im istražni sudac Krešimir Devčić odredio istražni zatvor. Svi uhićenici odlučili su se za aktivno iznošenje obrane, neslužbeno doznaje HTV.

– Za razliku od afere bojanja tunela, kada su pali samo Sanaderovi ljudi, jučer su pali i Kalmetini ljudi – komentirao je uhićenja za HTV novinar Večernjeg Josip Bohutinski.

I ravnatelj policije Oliver Grbić potvrdio je rano jutros da je policija otvorila istragu oko poslovanja HAC-a i Autocesta Rijeka – Zagreb, ali i potvrdio četiri uhićenja osoba koje se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti.

– Riječ je o potpuno neovisnom kriminalističkom istraživanju, za razliku od onih koja su dosad provedeni u HAC-u – rekao je Grbić.

Tri smjera korupcije

Bohutinski je u sinoćnjem Dnevniku 3 Hrvatske televizije govorio o postojanju tri struje u cestogradnji, dvije Sanaderove, te trećoj ministra Kalmete i IGH-a. Za Josipa Sapunara novinar tvrdi da je Kalmetin čovjek, a na primjedbu voditelja da je Sapunar došao u vrijeme Ivice Račana, Bohutinski kaže da se priklonio Kalmetinoj struji. Marija Crnjaka pak smatra IGH-ovim čovjekom bliskim ministrici Matulović-Dropulić, Zlatka Korpara okarekterizirao je kao pripadnika struje Maček-Sanader, a Juricu Prskala Bebić-Sanaderove struje.




Aneksima, nabildavanjem cijena i radovima van troškovnika, kazao je Bohutinski, iz HAC-a i ARZ-a je u šest godina izvučeno između 1,5 i dvije milijarde kuna.

VIŠE:

Četvorica HAC-ovaca dovedeni u sjedište USKOK-a




Sapunar, Crnjak, Prskalo i Korpar oštetili HAC za 26 milijuna kuna?

Autor:D.Ko.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.