Davor Javorovic/PIXSELL

U ŠTO JE TO UPLETEN? Na županijskom sudu trebao svjedočiti predsjedničin savjetnik Mate Radeljić!

Autor: dnevno.hr

U četvrtak je na županijskom sudu u Zagrebu trebao svjedočiti savjetnik predsjednice za unutarnju politiku Mate Radeljić. Ali svjedočenje je odgođeno zbog bolesti jedne od članica sudskog vijeća, piše Hrvatska danas.

Na suđenju bivšoj ravnateljici Porezne uprave i SDP-ovoj saborskoj zastupnici Nadi Čavlović Smiljanec, kako pišu, lani u rujnu su preslušane tajne snimke na kojima osječki poduzetnik Željko Biloš o prolongiranju svog poreznog duga razgovara sa sadašnjim savjetnikom predsjednice Republike Matom Radeljićem.

“Već sam četiri puta bio pod mjerama”, rekao je Biloš Mati Radeljiću, savjetniku predsjednice RH, koji je u to vrijeme vodio Osječku televiziju, 22. listopada 2012., nešto iza devet sati. Četiri dana kasnije, kada se oko podneva čuo sa Slavkom Linićem, ponovio je to isto. A baš u to vrijeme, kako stoji u optužnici, na sve moguće načine borio se da izbjegne plaćanje poreznog duga zbog čega je na kraju završio na optuženičkoj klupi zajedno s Nadom Čavlović Smiljanec, piše Hrvatska danas i prenosi kako se pisalo i da je u postupku protiv Nade Čavlović Smiljanec, Ružice Kovačić i Biloša obrana tvrdi kako nije bilo namjere da se plaćanje poreza izbjegne, već prolongira ne bi li se tako zaštitila radna mjesta u tvrtki OLT što ju je Biloš vodio, a dijelom je bila i u državnom vlasništvu.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.