Zeljko Lukunic/PIXSELL

U srijedu odluka o ‘Za dom spremni’ i petokraci

Autor: dnevno.hr

Predsjednik Vijeća akademik Zvonko Kusić potvrdio je da je za srijedu sazvao sjednicu Vijeća, točno dan uoči istjecanja roka koji je Vlada za rad dala Vijeću

U srijedu 28. veljače Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima na čijem je čelu Zvonko Kusić donijet će konačni pravorijek o tome treba li i na koji način dozvoliti isticanje simbola totalitarnih režima, pritom se posebno misli na pozdrav “Za dom spremni” iz vremena Nezavisne Države Hrvatske te na zvijezdu petokraku, javlja N1.

Za navedeni medij predsjednik Vijeća akademik Zvonko Kusić potvrdio je da je za srijedu sazvao sjednicu Vijeća, točno dan uoči istjecanja roka koji je Vlada za rad dala Vijeću.

Iako ne želi otkrivati konkretno rješenje, Kusić kaže kako će se Vijeće potruditi u svojim smjernicama biti što preciznije kako bi se dilema smiju li se takvi simboli koristiti ili ne nakon više desetljeća bila otklonjena.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.