Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U špici sezone dio Vodica tri dana bez vode!

Autor: dnevno.hr

priopćenju koje potpisuje direktor Vodovoda i odvodnje Miho Mioč kažu da normalizaciju očekuju u večernjim satima četvrtka.

Mještani i turisti zapadnog dijela Vodica u špici sezone bez vode su već treći dan

Da je voda promijenila izgled, boju i miris, dojavili su u utorak u 8 sati ujutro poduzeću Vodovod i odvodnja građani iz vodičkih ulica Blata i Prvićka nakon čega je djelatnik tog javnog poduzeća izašao na teren i utvrdio da se tridesetak kuća opskrbljuje zdravstveno neispravnom vodom, javlja Šibenik.IN. 

‘Kao uzrok onečišćenja utvrdio je nelegalnu bušotinu za navodnjavanje zelene površine koja je napravljena na cjevovodu za opskrbu pitkom vodom u vlasništvu Vodovoda i odovodnje d.o.o. u vrijeme gradnje stambenog objekta u kojem se nalazi 8 stanova na adresi u Vodicama Prvićka ulica bb.

Obzirom da je opisanim ponašanjem počinjeno kazneno djelo ugroze života i zdravlja ljudi, Vodovod i odvodnja d.o.o. je protiv počinitelja podnio kaznenu prijavu nadležnoj Policijskoj upravi te o svemu obavijestio nadležne inspekcijske službe’ kažu u Vodovodu.

Vodu u tom dijelu Vodica građanima dostavljaju auto-cisternama, a kako kažu u Vodovodu u ovom trenutku obavljaju se radnje na ispitivanju i dezinfekciji ugroženog vodoopskrbnog cjevovoda te se poduzimaju sve ostale radnje potrebne za što hitniju uspostavu redovite i uredne vodoopskrbe o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Utvrđeno je da je nelegalna bušotina neovlašteno spojena na vodoopskrbni cjevovod od strane fizičke osobe – investitora i izvođača predmetne stambene zgrade građevine u Vodicama Prvićka ulica BB, čime je došlo do kontaminiranja našeg sustava za opskrbu pitkom vodom’ priopćeno je u srijedu popodne iz poduzeća Vodovod i odvodnja.

 




 

– Cijev je sanirana i voda više ne teče. Ovo što se jutros dogodilo nema veze s izgradnjom zgrade koja ima sve dozvole i koja je izgrađena po svim propisima – kazao je, a kao mogući uzrok mutne vode naveo pad tlaka vode i povlačenje taloga iz slijepe cijevi koja je priključena na taj cjevovod.

 




U priopćenju koje potpisuje direktor Vodovoda i odvodnje Miho Mioč kažu da normalizaciju očekuju u večernjim satima četvrtka.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.