Goran Kovacic/PIXSELL

U Rijeku stiže 69 mil. kuna za obnovu broda Galeb i Palače Šećerane

Autor: dnevno.hr

Brod Galeb i Palača Šećerane koja je dio tzv. kompleksa Benčić, su reprezentativni zaštićeni spomenici kulture koji će biti dio projekta Europske prijestolnice kulture 2020. godine

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel u prostorijama Vlade Republike Hrvatske potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine” koji se bavi obnovom i stavljanjem u funkciju dva reprezentativna zaštićena spomenika kulture – motornog broda Galeb i Palače Šećerane. Gradonačelnik je ugovor potpisao sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac.

Naime, na natječaju za dobivanje bespovratnih sredstava iz fondova EU kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, program koji se bavi obnovom broda Galeb i Palače Šećerane, a kojeg je prijavio Grad Rijeka, prošao je svih sedam krugova evaluacije i tražena sredstva su odobrena. Radi se o svoti u iznosu od 68.891.606,18 kuna, a danas potpisani ugovor omogućuje dodjelu tih sredstava Gradu Rijeci.

Brod Galeb i Palača Šećerane koja je dio tzv. kompleksa Benčić, su reprezentativni zaštićeni spomenici kulture koji će biti dio projekta Europske prijestolnice kulture 2020. godine, Upravna zgrada kao Muzej grada Rijeke, a brod Galeb će postati svojevrsna podružnica ovog Muzeja.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.