Dusko Jaramaz/PIXSELL

ŠOK U HRVATSKOJ: HORVATINČIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBE ZA SMRT DVOJE LJUDI!

Autor: dnevno.hr/Hina

Tomislav Horvatinčić na Općinskom sudu u Šibeniku oslobođen je optužbi za pomorsku nesreću u kojoj je život izgubilo dvoje Talijana.

Pravorijek je pročitala Maja Šupe, predsjednica istog sudskog vijeća koje je Horvatinčića u studenom 2015. godine proglasilo krivim i osudilo ga na 20 mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine.

“Imajući u vidu iskaz Horvatinčića i svjedoka te vještačenja kako pomorskih tako i medicinskih vještaka, nije na siguran i nedvojben način utvrđeno da je Horvatinčić napravio ono što mu se stavlja na teret i oslobođen je optužbe. Optužba nije dokazala da je djelo počinjeno niti iz neizravne namjere, kako je tvrdilo tužiteljstvo, niti je djelo počinjeno iz nehaja”. – rekla je Šupe prilikom izricanja presude.

U prijašnjoj presudi, na koju su se žalila optužba i obrana, istaknuto je da je Horvatinčić lakomisleno upravljao gliserom brzinom od 26,3 čvorova i presjekao put jedrilici na koju je naletio, slomio je, gliserom prešao preko nje pa je talijanski par bačen u more gdje su oboje zbog ozljeda i preminuli.

Zbog bitne povrede odredaba zakonskog postupka, drugostupanjski je sud ukinuo tu presudu i vratio predmet u Šibenik, uz prijedlog da se na ponovljenom suđenju produbi i provjeri Horvatinčićeva sposobnost rasuđivanja u trenutku sudara što je kao tema i obilježilo ponovljeni kazneni postupak u šibenskoj sudnici.

HORVATINČIĆ: Samo sam ja monstrum, a i Talijani rade pomorske nesreće




PSIHIJATRIJSKO VJEŠTAČENJE: Horvatinčić ne boluje od duševne bolesti i nije ovisnik o alkoholu i psihoaktivnim sredstvima

(FOTO) Zavirite u luksuzna zdanja u kojima uživa Tomislav Horvatinčić!




Autor:dnevno.hr/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.