screenshot

U petak se sastaju Plenković i Vučić; provokacija s vlakom tema Vijeća EU

Autor: dnevno.hr

Iz Beograda, srpski premijer Vučić najavljuje kako će, barem on to tako očekuje, imati prilikurazgovarati s Plenkovićem u Davosu i na zasebnom, bilateralnom sastanku, prvom takvom koji bi bio licem u lice, no to (još) ne potvrđuju iz Banskih dvora.

Hrvatski i srpski premijeri Andrej Plenković i Aleksandar Vučić zajedno će se u petak pojaviti na jednoj od panel-diskusija uglednog Svjetskog ekonomskog foruma u švicarskom Davosu, a društvo će im praviti još i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz i europski povjerenik Johannes Hahn.

Potvrđeno je to Večernjem listu od dva različita izvora u Zagrebu i Bruxellesu.

Iz Beograda, srpski premijer Vučić najavljuje kako će, barem on to tako očekuje, imati priliku razgovarati s Plenkovićem u Davosu i na zasebnom, bilateralnom sastanku, prvom takvom koji bi bio licem u lice, no to (još) ne potvrđuju iz Banskih dvora.

Ipak, zajedničko pojavljivanje hrvatskog i srpskog premijera u Davosu planira se u vrijeme kad sve više dolazi u pitanje imidž koji Vučić nastoji graditi, imidž proeuropskog lidera i reformista, a posljednji u nizu događaja koji se u EU sve češće doživljavaju kao Vučićeve provokacije bilo je slanje nacionalistički obojenog vlaka na jednostrano uvedenoj liniji Beograd – Kosovska Mitrovica.

“To će biti dio razgovora na Vijeću EU jer vidi se da je to provokacija”, kaže diplomat zemlje članice EU koji je govorio pod uvjetom anonimnosti.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.