Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

Orepić dočekao prve migrante pozdravom: ‘Selam aleikum’

Autor: M.M.

"Ovo je početak procesa u kojemu će sve državne institucije morati pokazati odgovornost zbog obaveza koje smo ulaskom u EU preuzeli', dodao je.

“Selam aleikum. Dobrodošli u Hrvatsku”, kazao je ministar Orepić  prvim migrantima koji su u Porin došli nešto iza 13 sati.  Naime, nakon započetih aktivnosti na premještanju podnositelja zahtjeva za međunarodnu zaštitu iz Grčke i Italije, dolazak prve skupine migranata iz Republike Italije u Prihvatilište za tražitelje azila Porin pristigle su u petak, 1. srpnja oko 13 sati. Migrante je ispred Prihvatilišta Porin dočekao ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević.

‘Prije tri godine smo primljeni u Europsku uniju, a danas, kao članica, imamo priliku pomagati ljudima u nevolji’, kazao je tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić ispred Porina, piše N1. 

“Ovo je početak procesa u kojemu će sve državne institucije morati pokazati odgovornost zbog obaveza koje smo ulaskom u EU preuzeli’, dodao je.

Migranti će doći  Italije doći  u Split, odakle će u pratnji prevoditelja i policijskih službenika doći u Zagreb. Dolaskom u Prihvatilište bit će uvedeni u redoviti postupak traženja međunarodne zaštite, smješteni u Prihvatilište te uključeni u psihosocijalne aktivnosti koje se u Prihvatilištu provode.

Autor: M.M.

ZADNJE VIJESTI