Igor Soban/PIXSELL

U BiH pozivaju građane na bojkot Hrvatske? ‘Hrvati prodaju mu** pod bubrege!’

Autor: Dnevno.hr

'Cijene u Hrvatskoj u ovom periodu su zaista visoke, a posebno se to odnosi na neke od najatraktivnijih destinacija'

Počela je sezona godišnjih odmora, a u medijima se često mogu pronaći preporuke poželjnih destinacija i financijska analiza isplativosti. Jedan takav osvrt pronašli smo na portalu source.ba. Jesmo li uistinu skupi kao što se to čini susjedima u BiH? Novinar H. Ahbabović piše kako je Hrvatska od ulaska u Europsku uniju nedostižna za one skromnijih životnih uvjeta.

Prvi problem koji turiste čeka su gužve na graničnim prijelazima. Odmah iza tog problema slijede EU uredbe o količini novca koji se mora imati pri ulasku, a to je raspon od 35-70 eura za svaki dan planiranog boravka te one uredbe o prenošenju hrane preko granice. To je dozvoljeno pod određenim uvjetima i u kontroliranim količinama.

Navedeno je kako su cijene općenito visoke, posebno na nekim od najatraktivnijih destinacija u Hrvatskoj. I do njih je došla vijest kako je Dubrovačko Gradsko vijeće izglasalo izmjene po kojima će sat vremena parkinga u nultoj zoni nadomak povijesne jezgre poskupiti s 40 kuna na 75 kuna tijekom ljetnog režima. Nije samo parking ono što ”bode” oči i džep, tu su i cijene apartmana, hrane i poznate ”dubrovačke kave”, za koje smatraju da su previsoke. ” Kada ti Hrvati prodaju mu** pod bubrege: Sat parkinga 10 eura, apartmani oko 50 eura, obični jeftini obrok 15 eura…”, sumirano je u naslovu članka H. Ahbabović.

Za Crnu Goru navodi kako je  postala povoljnija za građane Bosne i Hercegovine, a na svoje su došle i Turska i Albanija koje su sve češće njihovo ljetno odredište.

”Stoga onda nije ni čudo što sve više građana BiH odlazi na ljetovanje u Crnu Goru ili Albaniju (koja je slična s cijenama kao i CG). Neki se čak odlučuju na ljetovanje u Tursku, jer tvrde da za onaj novac koji potroše kod Hrvata za isti taj novac mogu da ljetuju u Turskoj. Iz gotovo svih turističkih agencija u BiH poručuju kako su Turska, Albanija i Crna Gora postale mnogo popularnije destinacije od Hrvatske, zbog visokih cijena smještaja i hrane u Hrvatskoj”, piše H. Ahbabović.

 

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.