Luka Stanzl/PIXSELL

TREBA LI MOST BRINUTI? Milanović bi u ponedjeljak trebao otkriti detalje tajnog sastanka s mostovcima!

Autor: T. P.

Hoće li javnost u ponedjeljak konačno doznati koji su sve mostovci tajno posjetili Zorana Milanovića u Banskim dvorima, ostaje nam vidjeti

Bivši premijer i šef SDP-a Zoran Milanović, kako piše Novi list, trebao bi se u ponedjeljak pojaviti na sudu u Rijeci kako bi svjedočio u postupku koji je saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić pokrenula protiv tog dnevnog lista.

Podsjetimo, ona je podnijela tužbu jer je Novi list prenio informaciju koju su prethodno objavili i neki drugi mediji, a radi se o tome da je i Ines Strenja Linić u prosincu 2015. bila među zastupnicima Mosta koji su se tajno sastali s tadašnjim premijerom Milanovićem u Banskim dvorima. Podsjetimo, 8. prosinca 2015. u kasnim noćnim satima, u vrijeme teških pregovora o sastavljanju nove Vlade, kada je Most pregovarao malo s SDP-om, malo s HDZ-om, skupina mostovaca bez znanja čelnika Bože Petrova sastala se s Milanovićem.

>>> NAPOKON RAZOTKRIVENO: Tko su Mostovci koji su se tajno sastajali s Milanovićem?

Pisalo se da su u Banske dvore ušli na sporedan ulaz. Tada je objavljeno da su u Vladu došli Tomislav Panenić, Ljubica Ambrušec, Josip Katalinić te Strenja Linić, koja je demantirala da je bila na tom sastanku. Zbog toga je i tužila Novi list tvrdeći da joj je time nanesena šteta te je zbog toga kao svjedoka na sud pozvala Milanovića.

Milanović do danas te detalje nije javno obznanio. Kod Stankovića je u emisiji Nedjeljom u dva potvrdio taj sastanak u Vladi, rekavši da su se sastali u kasnim satima i da to govori da oni nisu bili načisto.

“Pregovarali smo o dogovoru sa SDP-om. Bili su korektni, ali zbunjeni. Nisu dolazili ogovarati Petrova niti bilo koga drugog iz Mosta”, izjavio je tada Milanović koji je odbio otkriti njihova imena jer im, kako je rekao, “štiti integritet”.

Hoće li javnost u ponedjeljak konačno doznati koji su sve mostovci tajno posjetili Zorana Milanovića u Banskim dvorima, ostaje nam vidjeti.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.