Damir Spehar/PIXSELL

TRAČAK NADE U SLAVONIJI: Mladi načelnik pozvao ljude da oberu njegove jabuke 

Autor: T. P.

Za donaciju su se navodno zainteresirali mnogi građani, ali i udruge koje pomažu obiteljima u potrebi i koje su spremne organizirati se i poći u voćnjak kako bi nabrali jabuke za potrebite.

Načelnik općine Vuka Damir Maričić iznenadio je stanovnike općine Vuka podijelivši 50 tona jabuka iz vlastitog voćnjaka. I dok se donacije obiteljima u socijalnoj potrebi pokušavaju nakupiti na sve strane uz pomoć socijalnih fondova kako domaćih i EU, donatora, ovakav potez posebno je lijepa i nesebična gesta.

“Pozivam sve koji žele da dođu nabrati jabuka koliko hoće za zimu iz mog voćnjaka. Moderniziram proizvodnju i vadim postojeći voćnjak. Na istom ću mjestu podići novi, stoga ove godine nisam proizvodio za trgovačke lance i jabuke nisu prskane kao inače. Sorta je granny smith, a prema mojim procjenama u voćnjaku sada ima pedeset tona jabuka”, rekao je Damir Maričić, javlja Glas Slavonije.

Za donaciju su se navodno zainteresirali mnogi građani, ali i udruge koje pomažu obiteljima u potrebi i koje su spremne organizirati se i poći u voćnjak kako bi nabrali jabuke za potrebite.

Podsjetimo, ovaj mladi HDSSB-ovac oživio je općinu Vuka.

Kako piše republika.eu, Maričić je odmah po dolasku na vlast iz temelja promijenio nepravilnosti u radu općinske uprave, a uhvatio se u koštac i s jednim od gorućih problema te općine – naplatom od zakupa i prodaje poljoprivrednog zemljišta. Važno je napomenuti kako gotovo pola proračunskih prihoda općina Vuka ostvaruje upravo od zakupa i prodaje poljoprivrednog zemljišta. Iako većina zakupaca uredno uplaćuje svoju zakupninu u Vuki su postojali i neki koji uopće nisu poštivali svoje obveze i nisu plaćali zakup godinama, te je stoga Maričić odlučio takvom sustavu stati na kraj, a za pomoć u rješavanju tog problema dobio je i zeleno svjetlo od Agencije za poljoprivredno zemljište.

Pored uvođenja reda i discipline u poslovanje, Maričić je veliki naglasak u svom radu dao na pokretanje projekata i podizanje kvalitete života u općini Vuka. Na razne se programe i načine u toj općini sada potiču poduzetnici i to ponajviše u sektoru poljoprivrede, a ulaže i milijune kuna u nove ceste i most. Osim toga, po dolasku na vlast dao i izgraditi spomenik hrvatskim braniteljima kojeg do tada Vuka nije imala, a njegovo sufinanciranje Maričić je uspio izlobirati u Ministarstvu branitelja i Osječko-baranjskoj županiji.

Autor: T. P.