Petar Glebov/PIXSELL
Petar Glebov/PIXSELL

Tomo Medved održao sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Autor: M.B.

U prvom dijelu sastanka ministar branitelja Tomo Medved predstavio je dosadašnje aktivnosti Ministarstva branitelja.

Ministar branitelja Tomo Medved održao je u ponedjeljak sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata kojemu je nazočio ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač.

U prvom dijelu sastanka ministar branitelja Tomo Medved predstavio je dosadašnje aktivnosti Ministarstva branitelja. Upoznao je predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa mogućnostima i uvjetima rada Vlade Republike Hrvatske kao tehničke Vlade. Ujedno, predstavio je rad projektnih skupina koje su održale ukupno 14 sastanaka te nastavljaju sa svojim radom. Ministar branitelja naglasio je potrebnu daljnjeg intenzivnog rada na analizi stanja i izradi prijedloga Jedinstvenog Zakona o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, analizi posljedica primjene Zakona o mirovinskom osiguranju s prijedlogom rješavanja, analizi stanja i osmišljavanja koncepta stambenog zbrinjavanja te intenziviranja traženja nestalih osoba. Poseban naglasak stavio je na izradu strategije za očuvanje i zaštitu zdravlja te potrebe preventivnih pregleda.

U drugom dijelu sastanka, ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač, informirao je predstavnike udruga o tijeku pregovaračkog postupka Republike Srbije za ulazak u Europsku uniju. Na sastanku su dogovoreni daljnji koraci u suradnji predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Ministarstva branitelja i Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Autor: M.B.

ZADNJE VIJESTI