Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tomašić: ‘U Bruxellesu nikoga ne zanima presuda Mladiću’

Autor: Iva Međugorac

Ruža Tomašić prokomentirala je Mladićevu presudu.

Hrvatska eurozastupnica Ruža Tomašić za naš je portal prokomentirala doživotnu presudu srebreničkom krvniku Ratku Mladiću.

– Ne znam koliko je hrvatska strana kriva zato što nije dizala buku stoga što se Mladiću nije sudilo za zločine u Hrvatskoj. Trebali smo biti glasniji i tražiti da nas se sasluša. Malo smo mi krivi, a puno krivnje snosi i politika – smatra naša sugovornica koja vjeruje kako je kazna za Mladića došla prekasno.

– Vidjeli ste kakvo mu je bilo suđenje, ne zato što su ga željeli osuditi, nego zato što je suđenje moralo biti. Naravno da vjerujem u mogućnost da ga se poput Šešelja i Hadžića pusti na slobodu zbog zdravstvenih radova, ili će umrijeti prije no što bude donesena valjana presuda. Ja sam čak mislila sad kad mu je pozlilo da se više neće ni vratiti, da će mu ubrizgati nešto da mu se više ne vrati – našalila se europarlamentarka te priznala kako u Bruxellesu, gdje trenutno boravi, Mladićeva presuda nikoga od političara ne zanima već je prate isključivo Hrvati.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.