Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Tolušić pozvao mlade da u radu na poljoprivredi koriste dronove i mobilne aplikacije: ‘Otvorite se kreativnosti’

Autor: dnevno.hr

"Više ne oremo konjima, oremo traktorima, ali od vas očekujem da, kada se budete bavili poljoprivredom, koristite i dronove i mobilne aplikacije i sve one stvari koje vaša kreativnost može dokučiti. Ministarstvo poljoprivrede, vaše ministarstvo, u okviru Programa ruralnog razvoja provodi mjeru 6.1.1. za mlade poljoprivrednike kroz koju za startup možete dobiti 50.000 eura", rekao je Tolušić.

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je danas, 25. listopada 2016. godine na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu „AGRO STARTUP“ konferenciju koju organizira Udruga Zemlja i ljudi.

Konferencija je okupila brojne studente agronomije, ekonomije, prava i druge mlade ljude koji svoju budućnost vide u poljoprivredi.

Ministar Tomislav Tolušić u svom je govoru istaknuo važnost mladih za budućnost poljoprivrede kao i važnost primjene najmodernijih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji.

“Odgodio sam zakazane sastanke da bih danas bio sa vama. Vi ste budućnost i smatram da prednost uvijek trebam dati budućnosti. Ja nisam poljoprivrednik, nisam agronom, ja sam pravnik, ali cijeli život sam u Slavoniji u kojoj je poljoprivreda najvažnija djelatnost. Više ne oremo konjima, oremo traktorima, ali od vas očekujem da, kada se budete bavili poljoprivredom, koristite i dronove i mobilne aplikacije i sve one stvari koje vaša kreativnost može dokučiti. Ministarstvo poljoprivrede, vaše ministarstvo, u okviru Programa ruralnog razvoja provodi mjeru 6.1.1. za mlade poljoprivrednike kroz koju za startup možete dobiti 50.000 eura. Moja vrata su vam uvijek otvorena. Vi ste budućnost i ako ćete vi ostati na zemlji onda ova naša zemlja ima smisla i ima budućnost”, izjavio je ministar Tomislav Tolušić prilikom otvaranja Konferencije.

Autor: dnevno.hr