Nikola Cutuk/PIXSELL

Tolušić: ‘Bilo je iznimno velikih nepravilnosti, kaznit ćemo sve one koji su se ogriješili propise’

Autor: dnevno.hr

'Nalaze ćemo imati, nadam se, do kraja tjedna i bit će službeni te će javnost o svemu biti tada obaviještena', kazao je Tolušić.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u utorak je komentirao detalje nalaza inspekcije deset distributivnih centara mesa.

“Nalaze ćemo imati, nadam se, do kraja tjedna i bit će službeni te će javnost o svemu biti tada obaviještena. Bilo je i manjih nepravilnosti, no bilo je i nekoliko iznimno velikih nepravilnosti i sve one koji su se ogriješili o propise ćemo kazniti, neke prekršajno, neke prekršajno i kazneno”, kazao je Tolušić.

Najavio je isplatu 806 milijuna kuna avansa poticaja poljoprivrednicima do idućega ponedjeljka. “Počele su isplate avansa poticaja koje moraju biti na računu poljoprivrednika do 28. studenoga. Radi se o iznosu od 806 milijuna kuna, što je dosta veća svota nego prijašnjih godina”, rekao je ministar i dodao da novca ima u proračunu, administracija malo koči, no bit je da novce daju onda kada poljoprivrednicima oni trebaju, a to je kad imaju radove na polju.

Autor: dnevno.hr