Robert Anic/ Goran Stanzl/PIXSELL

TEDESCHI PROZVAO TODORIĆA ZBOG ‘SVINJARIJE’: Odgovor nismo dugo čekali!

Autor: dnevno.hr

Obrušio se na dugogodišnji način upravljanja u tom koncernu i ponašanje Uprave, a Todorić je brzo odgovorio

Gostujući u emisiji Poslovni tjedan, Emil Tedeschi je rekao da se ne može govoriti o krizi leadershipa, a da se ne spomene bivšeg predsjednika Vlade protiv kojeg se vodi nekoliko sudskih procesa, slučaj Agrokor i kriminal u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

”Treba biti vrlo jasan. S takvim liderima smo dospjeli tu gdje jesmo. Jesu li oni bili sposobni? Oni su naoko bili sposobni, bili su probitačni. Oni nisu igrali u zakonskim normama po pravilima. Ako netko smatra da je lider onaj koji je inovativan, koji svjesno krši pozitivne pravne propise, onda je u krivu. Takva vrsta liderstva nas vodi u kaos, direktno osiromašuje društvo i šalje mladima poruku ‘u ovakvom društvu se može na ovakav način uspjeti'”, rekao je Tedeschi.

Obrušio se na dugogodišnji način upravljanja u tom koncernu i ponašanje Uprave, pogotovo Ivice Todorića.

”To što Ivica Todorić radi, to je svinjarija. Pobjeći i ostaviti brod sa više desetaka zaposlenih, ostaviti cijeli svoj tim da bude pod istragom i negdje iz daljine nekog komfora, Londona, držati predavanje ukupnom hrvatskom gospodarstvu i društvu u cjelini, pa i šire, kako je on u pravu, a ovdje je evidentna rupa od više milijardi kuna, to govori o antivodstvu. Zbog toga ako govorimo jednu rečenicu što je lider – to je odgovoran vođa. Odgovoran vođa nikad ne bi dopustio ovakvu situaciju i nikad se ne bi ovako ponašao”, rekao je Tedeschi, prenosi HRT.

Odgovor Ivice Todorića nije se dugo čekao, burno je reagirao u objavi na svom blogu.

”Gospodin Tedeschi daje si za pravo da komentira sve gospodarske tijekove u Republici Hrvatskoj, a njegova najnovija lavina potpuno neargumentiranih i zlonamjernih opservacija tiče se i Agrokora. Ne želim uopće polemizirati s Tedeschiem, no istine radi, samo ću podsjetiti kako su on i njegov management pridonijeli razvoju hrvatskog gospodarstva tek otvaranjem jednog malog pogona koji je ubrzo i zatvoren. Suprotno od gospodina Tedeschia moj tim je u Hrvatskoj od nule izgradio industrijske bisere koji su, unatoč nesposobnosti današnje izvanredne uprave, i dalje perjanice hrvatskoga gospodarstva. Njegove zlonamjerne interpretacije ne želim niti komentirati jer su vođene isključivo skrivenim interesima”, napisao je Todorić.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.