Robert Anic/PIXSELL

TODORIĆ NA IGLAMA: Rusi priznali da žele svoje ljude u upravi Agrokora

Autor: dnevno.hr

- Mi ne želimo preuzeti tvrtku i ne razmišljamo o toj opciji - kažu iz Sberbanka. Oni, kao i drugi vjerovnici, pripremaju tromjesečni plan likvidnosti koji bi trebao biti odobren do utorka.

Bloomberg je tako dobio službenu potvrdu da Sberbank želi preuzeti upravljanje Agrokorom. Zamjenik direktora ruskog Sberbanka Maksim Poletajev u najnovijem razgovoru za navedeni medij kazao je za Bloomberg kako će se ta banka, zajedno s drugim Agrokorovim vjerovnicima, sastati kako bi raspravili o postavljanju svojih ljudi u upravljačka tijela hrvatskog koncerna.

Tema razgovora je i tromjesečni plan za likvidnost Agrokora, koji bi trebao biti odobren ovih dana. Poletajev je kazao kako vjerovnici traže kontrolu nad trenutnim operacijama Agrokora, kako bi dobili mogućnost trenutačnog reagiranja na eventualne promjene.

Osim toga rekao je i kako se pokušava shvatiti zašto je kompanija s tako stabilnim rezultatima i rastom u prošlosti došla do ovakve krize likvidnosti, zašto je kršila ugovore te imala problema s dobavljačima.

– Mi ne želimo preuzeti tvrtku i ne razmišljamo o toj opciji – kažu iz Sberbanka. Oni, kao i drugi vjerovnici, pripremaju tromjesečni plan likvidnosti koji bi trebao biti odobren do utorka.

Poletaev je rekao kako još ne mogu procijeniti koliko je dodatnog financiranja potrebno, no vjeruju kako se iznos može znatno smanjiti nakon razgovora s glavnim dobavljačima. Unajmili su stručnjake jer žele razumjeti zašto se tvrtka sa stabilnim poslovanjem suočila s krizom likvidnosti, a nakon što se ta glavna kriza riješi, Sberbanka će razmišljati o mogućnosti dugoročnog restrukturiranja duga Agrokora. – Vjerojatno će imati smisla da prodamo neke dijelove tvrtke koji nisu bitni za temeljno poslovanje, kao i da potražimo investitore s ogromnim iskustvom u toj industriji – rekao je Poletaev, prenosi Express.hr

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.