Davor Puklavec/PIXSELL/Igor Kralj/PIXSELL

TKO JE TU PRIMITIVAC? Usporedili smo status ovog sportaša o Čiliću s onime što je napisala Broz!

Autor: Marin Vlahović

U nastavku pročitajte status Ronija Kovačića o Marinu Čiliću

Reakcija Saše Broz na poraz Marina Čilića u finalu Wimbeldona od Rogera Federera klasičan je primjer patologije, virusa mržnje prema Hrvatskoj i Hrvatima, koji se manifestira gotovo alergijskom reakcijom na bilo kakav iskaz nacionalnog ponosa. Taj poremećaj je masovan i on ne obuhvaća samo izravne potomke diktatora i zločinaca već i taj takozvani običan svijet koji se osjeća napredno i progresivno kada hračka po  sportskim junacima.

Jedini koje mrze više su heroji Domovinskog rata jer oni su puškom obranili zemlju, koju ovi danas ne mogu smisliti. Ironija je u tome što za razliku od većine Hrvata žive na visokoj nozi kao neka vrsta građanske elite ili čak društvene kreme. Nisu izopćenici ni disidenti nego dapače organizmi koji smatraju da imaju neku vrstu nasljednog prava na parazitski odnos prema državi koju blate.

Sišu tako lovicu iz proračuna i praktički se nikada ne prepuštaju zakonima slobodnog tržišta, s obzirom na to da misle kako je ono čime se bave od velike društvene koristi i značaja. A mi to sve trpimo, plaćamo i onda još od njih radimo važne ličnosti, prenoseći njihove objave na društvenim mrežama, kao da se radi o osoba do čijeg bi mišljenja trebali držati. Te objave većinom nemaju nikakvu ljudsku, a kamoli književnu vrijednost te se svode na histerične ispade i žučljiv javni diskurs kojim se samo uznemirava napaćenu naciju. Ovoga puta umjesto tih zajedljivih i malicioznih ispada odabrali smo javnu objavu Ronija Kovačić, bivšeg prvaka u body buildingu, a danas uspješnog trenera rekreativaca i vrhunskih sportaša svih uzrasta. Možda Ronijev rječnik i status na Facebooku razbije i neke predrasude koje imamo o sportašima koji „pumpaju“ mišiće, jer kada se usporedimo Kovačićev istup s izjavama jedne recimo Saše Broz, onda uistinu više nije jasno tko tu pripada kulturnoj eliti, a tko je zapravo pravi primitivac.

U nastavku pročitajte status Ronija Kovačića o Marinu Čiliću:

“Marina Čilića imao sam priliku upoznati prije nekoliko godina u jednog teretani u Zagrebu. Dečko je više nego drag i pristupačan, ni sjena većine naših sportskih zvijezda.
U povijest se već upisao, danas je imao priliku to učiniti zlatnim slovima, nije uspio međutim ja vjerujem u njega…
Šetali smo Niko i ja od kafića do kafića u Baškoj iako gotovo nikada ne pratim tenis…
Gledali smo ga kako plače i bilo mi je teško, upoznao si čovjeka i suosjećaš  još više…
Pusti novac, pusti sve, Wimbledon sanjaju djeca valjda kad prvi puta stave ruku na reket…

Jučer navečer gledao sam jednu informativnu emisiju, na ulici u Međugorju zaustave čovjeka i pitaju ga dali je gledao Marina…

Da gledao, svi smo gledali, Marin je naš…
Danas je ponos svih Hrvata, a sutra ako izgubi bit će samo još jedan Hercegovac…




Čitam izvještaje i komentare po društvenim mrežama i pitam se čemu se mi čudimo kada nas nitko ne poštuje…
Nijedna međunarodna institucija, nijedna sila, nitko…
Tu su samo kad trebaju vjernost, kao nekada Austro-Ugarska….konjušarima su nas zvali…
Uostalom tko će poštovati tako podijeljen narod, narod koji više od svega ne voli svog susjeda, narod koji se srami svojih korijena…

Čak i majmuni jučer u filmu su shvatili da su zajedno jači, da mogu savladati sve nedaće…
Mogli su i Hrvati ali svega nekoliko puta u povijesti u kratkim periodima, poslije su dozvolili da ih obuzme njihovo prokletstvo…

Onog trenutka kada krenete seruckati po Marinu zbog ovoga ili onoga razloga, zbog porijekla, vjere, uspješnosti ili nedostatka karaktera pogledajte sebe u ogledalo i recite što ste to vi učinili u svom životu, odakle ste i na što ste to toliko ponosni da vam svi skupa zaplješćemo…”




 

Autor:Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.