Patrik Macek/PIXSELL

Tko je HDZ-ovac o čijoj izjavi bruji cijela Hrvatska?

Autor: Iva Međugorac

Odgovor na pitanje zašto mladi napuštaju Hrvatsku pokušao je dati HDZ-ov saborski zastupnik Mladen Karlić, koji je ujedno predsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca te dugogodišnji gradonačelnik toga grada.

Na sjednici Gradskog vijeća navodno je rekao kako je ‘odljev mladih iz Vinkovaca i Hrvatske posljedica teških roditelja koji im zagorčavaju život’. Je li to doista izgovorio Karlić znade on sam, no njegove riječi na taj je način interpretirao SDP-ov gradski vijećnik Damir Rimac koji je ujedno to objavio i na popularnom Facebooku. ”Najoštrije osuđujem ovakvu izjavu prvenstveno kao roditelj jedne gimnazijalke koja je odlična učenica, ali i kao osoba koja je dugo vremena u lokalnoj politici”, bio je oštar Rimac koji nije usamljen u svojem stajalištu, jer potporu su mu u komentarima dali njegovi brojni sugrađani i kolege.

Inače, Karlić se u medijskom prostoru pojavljuje rijetko, a kada zabljesne tada je to u najmanju ruku senzacionalno.

Posljednji put kada su mediji pisali o njemu, bilo je to u vrijeme kada je odlučio nabaviti novi automobil za Vinkovce, a tada je svojim gradom ravnao u petom mandatu zaredom. Putem javne nabave svojedobno je Karlić odlučio nabaviti auto vrijedan 440 tisuća kuna s PDV-om. Precizno je opisao kako traže metalik crnu limuzinu s minimalno 160 konjskih snaga, mjenjačem od minimalno šest brzina, servo upravljanjem, presvučen kožom te metalnim naplatcima.

Vinkovci su inače grad koji je gospodarski devastiran. Od 16 tisuća ljudi koji su radili u tvrtkama poput Spačve, IPG-a, Graditelja, kožare Cibalija i PIK-a Vinkovci, danas ih je zaposleno oko 3000. Jednako tako, od rata do danas ugašeno je preko 13 tisuća radnih mjesta. Karlić Vinkovcima upravlja, bez prestanka, 20 godina.

Autor:Iva Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.