Tko je Gordana Sobol koja je prijavila Glasnovića: SDP-ovka koju su ocrnjivali zbog plesa na štangi i suprugove zloporabe položaja

Autor: I.Delić

Gordana Sobol kandidirala se za predsjednicu SDP-a, a ujedno je i prijavila generala Glasnovića Državnom odvjetništvu.

Unutarstranačka kampanja za izbore u SDP-u po svemu sudeći već je počela pa je pažnju javnosti na sebe odlučila skrenuti njihova Gordana Sobol, koja unatoč tome što nije ušla u Sabor najavljuje kandidaturu za predsjednicu stranke. Da bi dospjela u središte medijske pažnje Sobol je Državom odvjetništvu podnijela prijavu protiv Željka Glasnovića.

-Glasnović Željko objavio je na svom Facebook profilu dana 23. rujna 2016. godine tekst – komentar prepun mržnje, teških uvreda i poziva na nasilje (‘pendreci i suzavac’), tekst u kojem diskriminira i vrijeđa i s obzirom na spol i s obzirom na različito političko uvjerenje, kao i porijeklo većeg broja studenata i studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu- napisala je Sobol u prijavu koju je objavila i na svojem Facebook profilu, a kao dokaz svojoj prijavi priložila je i kopiju objavljenog teksta, a među ostalim ova SDP-ovka navodi kako postoji osnovana sumnja da je objavom toga teksta Glasnović počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju.

-Predlažem da Državno odvjetništvo poduzme sve zakonom predviđene radnje i protiv osumnjičenika pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak kako bi osumnjičenik bio proglašen krivim i kažnjen po zakonu- navodi Sobol u kaznenoj prijavi.

Inače, Sobol je medijima i javnosti od ranije prilično zanimljiva pojava, a ime njezina supruga u svojim je istupima spominjao HDZ-ov Frano Matušić navodeći da je dotični kao bivši pomoćnik tadašnjeg ministra policije pravomoćno osuđen zbog zlouporabe položaja i ovlasti u vrijeme kada je Ranko Ostojić bio ravnatelj policije. Ovaj HDZ-ovac prema SDP-ovoj dami bio je pomalo neukusan jer isticao je i kako se promovirala plešući uz štangu, sličnu retoriku spram kolegici Sobol u nekoliko navrata koristio je i HDZ-ov doajen Vladimir Šeks. Navode o svojem suprugu Sobol je putem medija demantirala, a njezine navode kasnije je potvrdio i sud koji ga je oslobodio optužbi. Sobol je po zanimanju diplomirana psihologinja rođena u Rijeci, a u svojem SDP-u prošla je skoro sve funkcije od tajnice u riječkom ogranku, do članice predsjedništva SKH-SDP-a sve do glavne tajnice i predsjednice Glavnog odbora stranke. -U vremenima kad sam ja ulazila u političke vode jednostavno nisam mogla samo sjediti i mirno promatrati kako događaji prolaze pored mene, naprosto sam se morala uključiti i biti u svemu tome. Rezultat toga je da je politika s vremenom postala i moj profesionalni odabir. Imala sam prilike upoznati i surađivati sa nekim izuzetnim ljudima i intenzivno živjeti i neke stvarno povijesne događaje. A to je neprocjenjivo- rekla je o svojem političkom djelovanju Sobol jedne prilike dodajući da biti žena u politici nije nimalo lako.

Na njezinu kaznenu prijavu oglasio se i general te saborski zastupnik Glasnović tvrdeći da ga ista uopće ne zabrinjava.-Ti neokomunisti znaju samo jezik optužbe, a ona je član tog SDP-a koji se nikad nije odrekao svoje kriminalne prošlosti, odnosno Komunističke partije Jugoslavije. Ja nisam imao nikakvih neugodnih iskustava. Ja vam, kako se kaže, consider the source, pogledam izvor tih napada. To su reciklirani komunisti i nehrvatski mediji koji su najodgovorniji za ovo stanje i drže hrvatski narod u medijskoj blokadi- poručio je Glasnović koji je još jednom ponovio kako ne smatra da je uvrijedio studente.

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.