Igor Kralj/PIXSELL

Tko je čovjek koji je pozvao Hanžekovića u Trilateralu?

Autor: Dnevno.hr

Vladar iz sjene, Franjo Luković....

Marijan Hanžeković danas je u emisiji Nedjeljom u 2 Aleksandru Stankoviću objasnio kako ga je u Trilateralu (grupa, od nikog izabranih, moćnika koja “raspravlja” o problemima u svijetu) pozvao čovjek imenom Franjo Luković.

A tko je Luković?

U tjedniku 7Dnevno, ali i na portalu dnevno.hr pisali smo u nekoliko navrata o ovom čovjeku strašnih veza u gotovo svim sektorima. Čovjek je to čija je trenutačna uloga skrivena od javnosti, naziva se to “vladanjem iz sjene”.

Jedan je od najistaknutijih hrvatskih bankara koji je na čelu Zagrebačke banke bio 23 godine, do veljače 2015. godine, nakon čega se posvetio drugim poslovima, među ostalim privatnim ulaganjima i savjetničkim poslovima. Tri mjeseca nakon odlaska iz ZABE, na “iznenađenje” svih, ulazi u NO EPH-a. U lipnju Luković daje ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora EPH-a, samo godinu dana nakon imenovanja na tu poziciju.

U tjedniku 7dnevno pisali smo u nekoliko navrata kako je Luković zapravo “vladar iz sjene” u EPH-u. Nakon ostavke na mjestu predsjednika NO EPH-a te vijesti o teškoj bolesti Hanžekovića samo se čekalo potpuno preuzimanje EPH-a iz ruku Hanžekovića i njegove kćeri Ane. Još se nije dogodilo, ali je neizvjesno, odnosno nije se dogodilo javno, možda se nikad neće javno o tome niti pročitati, ali dobro upućeni izvori znaju – on već valda Hanza medijom, ne samo EPH-om.

Sam Hanžeković štrecnuo se na pitanje o udjelu Franje Lukovića u vlasništvu Hanze medija o čemu smo u  više navrata upozoravali u tjedniku 7Dnevno (najveći tajni dioničar uz Mamića i Bandića ). To se vjerojatno nikad neće javno ni otkriti jer Luković ima strašno zaleđe, kako u politici, tako i u pravni i poslovnim krugovima. Na pitanje jesu li Franjo Luković i Zdravko Mamić dioničari Hanza Medie, Hanžeković je oštro demantirao: Ne, tvrtka je 100 posto u mojem vlasništvu, odnosno moje kćeri.
Za Bandića i njegovo navodno dioničarstvo Stanković ga nije upitao, ali se kasnije Hanžeković preznojavao na pitanje zašto je, ako mu nije prijatelj, ako mu političari nisu dragi, ako ne prijateljuje s njima, dao 15 milijuna kuna jamčevine za zagrebačkog gradonačelnika. Odgovor je bio nesuvisao, nešto da je sam sebi htio dokazati.

Kao što smo napisali, neovisno o bolesti i onome što Hanžeković trenutačno govori u javnosti, Franjo Luković je čovjek koji će preuzet sve konce iz ruku Hanžekovićeve kćeri Ane. Prema riječima ljudi iz najvećeg medijskog koncerna u Hrvatskoj, sve najznačajnije strateške odluke u zadnje vrijeme donosi upravo on, a Hanžeković i njegova kći Ana samo su izvršitelji.

Pročitajte još tri jako zanimljiva članka na ovu temu: 

Hanžekovića hitno napuštaju partneri, Luković preuzima EPH i priprema ga za konačnu prodaju strancima

Ostvaruje se ono što smo najavili: Vladar iz sjene Franjo Luković, Hanžekovićev prijatelj iz trilaterale preuzima EPH

Luković i Odak su ratni profiteri, ZABA nikad nije prodana Talijanima!

 

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.