Dusko Marusic/PIXSELL

Titu odzvonilo i u Murskom Središću: Gradonačelnik mijenja ime ulice u Ulica Republike Hrvatske

Autor: dnevno.hr

'Ne želimo više ideološka imena koja izazivaju razdor', kazao je gradonačelnik.

HDZ-ov gradonačelnik dražen Srpak Murskog Središća, najavio je danas promjenu imena Ulice Josipa Broza Tita u Ulicu Republike Hrvatske. Učinio je na proslavi 26. godišnjice zaustavljanja tenkova JNA koji su u lipnju 1991. išli prema Sloveniji, javlja Emeđimurje.

“Promjena naziva nema veze sa Zagrebom i promjenom imena tamošnjeg trga. Mi o tome raspravljamo četiri godine, koliko je stara i ideja da se ulica zove Republika Hrvatska, i samo smo čekali pravi trenutak. Sad je taj trenutak stigao”, rekao je Srpak.

“Ne želimo više ideološka imena koja izazivaju razdor. Ovo novo ime trajat će koliko i Hrvatska, dakle vječno, i neće izazivati polemike, rekao je HDZ-ovac koji će ovih dana pokrenuti postupak promjene naziva središnje gradske ulice.

Najavio je i da će Grad građanima pomoći u pokrivanju troškova poput promjene osobnih dokumenata. Inače, u Murskom Središću, gradu u Međimurskoj županiji, na vlasti su HDZ, HNS, HDS i HSLS.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.