Zarko Basic/PIXSELL

Tihomir Jakovina neće biti na izbornim listama!

Autor: M.B.

Podsjetimo, Tihomira Jakovinu prozivalo se zbog "afere bonusi", jer je upravu Hrvatskih šuma odlučio nagraditi visokim bonusima, a vlada Zorana Milanovića je to zabranila.

Tihomir Jakovina, bivši ministar poljoprivrede, povukao se s liste Narodne koalicije za petu izbornu jedinicu kako ne bi bio teret stranci, piše N1.

Jakovina je trebao biti na trećem mjestu u V. izbornoj jedinci.

“U svom životu i političkom radu uvijek sam se borio za Hrvatsku i uvijek su mi interesi hrvatskih građana bili na prvom mjestu. U skladu s tim principima obnašao sam i dužnost ministra poljoprivrede u Vladi RH. Želim naglasiti da u svome radu nisam činio ništa protivno zakonima, niti se protiv mene zbog mojih postupanja vode ikakvi postupci. Međutim, u ovom trenutku izložen sam napadima koji se koriste da se dovede u pitanje ne samo moj integritet, već i vjerodostojnost politike stranke koje sam član, SDP-a.

Moja je želja da se Hrvatska nastavi razvijati kao uspješna i uređena država, čemu je jamac pobjeda Narodne koalicije. Zbog toga ne želim biti prepreka svojoj stranci i Narodnoj koaliciji na putu prema pobjedi na rujanskim izborima. Obavještavam javnost da odustajem od kandidature za izbore za Hrvatski sabor”, napisao je Jakovina u službenom priopćenju.

Podsjetimo, Tihomira Jakovinu prozivalo se zbog “afere bonusi”, jer je upravu Hrvatskih šuma odlučio nagraditi visokim bonusima, a vlada Zorana Milanovića je to zabranila.

O milijunskim bonovima u ugovorima s čelnicima Hrvatski šuma koje je on potpisao bivši SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina rekao je da je ta uprava dobro poslovala, ostvarila neto dobit od 383 milijuna kuna, imala 10 posto manje plaće od prošle, nije imala ugovorene otpremnine i police životnog osiguranja pa su bonusi bila moguća nagrada, no bez obzira na to prihvaća kritike i poziva kolege da povuku svoja potraživanja.

 “Što se tiče poslovanja Uprave, u razdoblju 2012.-2015., neto dobit je 383 milijuna kuna, a  četiri godine prije ta je dobit bila 50-ak milijuna kuna. To govori o profesionalnosti ove Uprave, odrađeni su svi poslovi koji su trebali. Prihvaćam kritike oko bonusa koji su bili moguća nagrada. Nisam mogao znati 2012. da će biti tako dobri rezultati”, rekao je Jakovina.




Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.