Nikola Cutuk/PIXSELL

Tepeš otkrio je li spreman za angažman u EP: ‘Ne znam tko ide, tko ostaje, nitko me nije zvao’

Autor: M.M.

" Mediji me zovu s vremena na vrijeme, ali ja ne znam i to sve ovisi o tome kakva će biti kadrovska križaljka Vlade, jednostavno ne mogu vam reći", kazao je Tepeš.

S obzirom da će mandatar Andrej Plenković napustiti Europski parlament, Ivana Tepeša je za N1 otkrio je li spreman za svoj angažman u Bruxellesu i Stasbourgu.

kazao je  da će umjesto Andreja Plenkovića, kada se oslobodi mjesto u EP-u, ićiIvica Tolić iz HDZ-a.

No, sljedeći na listi je on, koji bi trebao onamo u slučaju sada vrlo izvjesnog angažmana Davora Ive Stiera u Vladi. Slijedi ga sadašnja veleposlanica Bosne i Hercegovine u Rimu Željana Zovko, koja bi u EP trebala umjesto Ivane Maletić, ukoliko se angažira u Banskim dvorima, a i to je priča za sebe, s obzirom da se radi o zemlji koja nije članica EU.

“Ne znam ja ništa umjesto koga bih išao onamo, o tome još nisam razgovarao ni s kim. Mediji me zovu s vremena na vrijeme, ali ja ne znam i to sve ovisi o tome kakva će biti kadrovska križaljka Vlade, jednostavno ne mogu vam reći”, kazao je Tepeš.

Na pitanje znači li to da  je on, kao i njegova stranka prekinula komunikaciju s bivšim partnerom iz Domoljubne koalicije, HDZ-om, kazao je:

“Nisam prekinuo komunikaciju, već je sve vezano za ovo stvar kadrovske križalje. Ne znam tko ostaje i tko ide, oni razgovaraju međusobno, ali mene nitko nije zvao”, kazao je.

Na pitanje je li on sam možda pokušao saznati što je s njegovim angažmanom u EP-u, s obzirom da se radi o bliskoj budućnosti, a opet odavno poznatim rezultatima europskih izbora, tepeš je kazao:

“To je ozbiljna stvar, nemam ja ništa pitati. Kada dođe vrijeme, znat ću. Gotovo je sigurno da će Plenković biti premijer, no za sve ostalo njih morate pitati”, kaže Tepeš.

Autor: M.M.