Borna Filic/PIXSELL

Temperature od kojih ćete se smrznuti: Evo što kažu meteorolozi!

Autor: dnevno.hr

U istočnoj Hrvatskoj vedro ili uz samo malo oblaka, ujutro ponegdje uz mogućnost magle i sumaglice, ponajprije u Posavini. Najniža temperatura od -7 do -4 °C, a danju oko 4 °C.

U utorak je bio relativno hladno, ali u većini Hrvatske kao nikada ove godine još od siječnja, u gorju čak i uz cjelodnevne “minuse”, u srijedu ujutro bit će još hladnije, ponegdje u unutrašnjosti uz temperaturu i oko -8 °C, pri tlu vjerojatno i nižu, a “minusi” će se mjeriti i mjestimice uz more. Bit će pretežno sunčano i hladno, na Jadranu uz još gdjegod jaku buru. U nastavku tjedna porast temperature, ali i naoblake, u unutrašnjosti i uz češću i dugotrajniju maglu, piše HRT.

U istočnoj Hrvatskoj vedro ili uz samo malo oblaka, ujutro ponegdje uz mogućnost magle i sumaglice, ponajprije u Posavini. Najniža temperatura od -7 do -4 °C, a danju oko 4 °C.

U središnjoj Hrvatskoj podjednako hladno, također uz većinom sunčano vrijeme, ujutro i mjestimičnu maglu. Uz slab jugozapadnjak u drugom dijelu dana oblaka će biti sve više.

I na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici prevladavat će sunčano, po kotlinama uz mogućnost magle. Umjerena do jaka bura i sjeverac će slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura na moru od -1 do 4 °C, a u gorju se može spustiti do -10 °C. Poslijepodne do 3 °C, duž obale oko 10 °C.

Do kraja tjedna ipak toplije?

Slična temperatura zraka bit će i na sunčanome, većinom čak vedrom srednjem Jadranu, gdje će još i ujutro ponegdje biti jake bure koju će zamijeniti slabiji sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U unutrašnjosti Dalmacije manje vjetrovito, ali i hladnije, ujutro i samo oko -4 °C. Uz sunčano će vrijeme poslijepodne najviša biti 6, 7 °C.

Jake, na udare mjestimice i olujne bure i sjevernog vjetra, uz valovito more, bit će još i prijepodne na jugu našeg dijela Jadrana. Poslijepodne će vjetar slabjeti. Uz sunčano će vrijeme najniža temperatura zraka biti od 0 °C u zaobalju do 5 °C na otocima, a poslijepodne oko 11 °C.

U nastavku tjedna u unutrašnjosti djelomice sunčano, a mjestimična jutarnja magla najizglednija je u petak, kad može biti i dugotrajnija. Uglavnom će biti suho, a u gorskim predjelima u subotu je moguća susnježica. Temperatura zraka malo viša, ali i dalje primjerena početku prosinca.

I na Jadranu će temperatura u nastavku tjedna porasti, a u petak i količina oblaka, iz kojih mjestimice može pasti i malo kiše, pogotovo u subotu na sjevernom Jadranu. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, a u subotu ponovno bura, mjestimice i jaka.

Autor: dnevno.hr