Goran Kovacic/PIXSELL

Temperatura pada diljem Hrvatske, smrzavat ćemo se, a moguće je i još snijega!

Autor: dnevno.hr

Snijega će povremeno biti i u gorskoj Hrvatskoj, osobito u Lici, uz također umjeren i jak, na udare mjestimice i olujan sjeverni vjetar. Još vjetrovitije će biti na sjevernom Jadranu, uz često jaku i olujnu buru i sjeverni vjetar, ali i većinom suho, pa i barem djelomice sunčano. Jutro u gorju hladno, uz temperaturu oko -1 °C, a oko 0 °C bit će i u unutrašnjosti Istre

Premda je druga polovina travnja, vremenski su uvjeti u nekim dijelovima Hrvatske primjereniji zimi nego u nekim zimskim mjesecima. Štoviše, zaslužuju i posebna upozorenja prognostičara DHMZ-a u europskom MeteoAlarm sustavu. Relativno hladno, uz mjestimičan snijeg, bit će još i tijekom četvrtka, uz često jak, na Jadranu i olujan vjetar sa sjevera i sjeveroistoka, gdjegod i sjeverozapada. U petak i subotu bit će sunčanije i danju toplije, uz slabiji vjetar, ali uz hladna jutra, u kopnenom području uz već danima najavljivani mraz. U nedjelju ponovno oblačnije i danju hladnije, većinom uz malo kiše, piše HRT.

I u četvrtak će u istočnoj Hrvatskoj biti pretežno oblačno, povremeno uz kišu, a moguća je i susnježica i snijeg. Bit će vjetrovito uz jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, koji će pojačavati osjet hladnoće pa će se činiti kao da je i hladnije od ujutro najnižih između 1 i 3 °C, te poslijepodne oko 5 °C.

I u središnjoj će Hrvatskoj poslijepodnevna temperatura zraka biti i za oko 10 °C niža od prosječne za ovo doba godine, a relativno će hladno biti i ujutro, uz najnižu temperaturu od 2 do 4 °C. I još će biti vjetrovito, uz često jak, na udare i olujan sjeverni vjetar, te pretežno oblačno, povremeno s kišom, uglavnom u gorju susnježicom i snijegom.

Snijega će povremeno biti i u gorskoj Hrvatskoj, osobito u Lici, uz također umjeren i jak, na udare mjestimice i olujan sjeverni vjetar. Još vjetrovitije će biti na sjevernom Jadranu, uz često jaku i olujnu buru i sjeverni vjetar, ali i većinom suho, pa i barem djelomice sunčano. Jutro u gorju hladno, uz temperaturu oko -1 °C, a oko 0 °C bit će i u unutrašnjosti Istre. Uz more 4 do 7 °C. Poslijepodnevna temperatura u gorju oko 5, a na moru i u unutrašnjosti Istre 12 ili 13 °C.

Umjereno valovito i valovito more, na otvorenome i jače valovito bit će i na srednjem Jadranu, uz još jedan vjetrovit dan, s jakim i olujnim sjevernim vjetrom, ponegdje i burom. I na kopnu i u unutrašnjosti Dalmacije bit će većinom suho, pa i pretežno sunčano, uz jutarnju temperaturu zraka od 4 do 8 °C, u unutrašnjosti Dalmacije od 2 do 4 °C, te poslijepodnevnu 10 do 13 °C.

Na jugu Hrvatske slično, pa i još malo toplije, uz većinom sunčano vrijeme, te samo ponegdje prolazno više oblaka, osobito na otvorenome moru, gdje može pasti i malo kiše. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan sjeverni vjetar, mjestimice i sjeverozapadni, a uz obalu gdjegod i bura.

Prevladavajuće sunčano na Jadranu će biti i u petak i subotu, a u nedjelju će uz promjenljivu naoblaku mjestimice ponovno biti kiše, često u obliku pljuskova. Jaka i olujna bura u petak će oslabjeti, a u nedjelju ponovno pojačati. U subotu uglavnom umjeren sjeverozapadni vjetar.




U petak i subotu u kontinentalnom području uglavnom bez oborine, uz više sunčana vremena nego u srijedu i četvrtak, te porast dnevne temperature zraka. No, zbog razvedravanja i slabljenja vjetra, jutra će biti hladnija, pa će biti velika vjerojatnost mraza, osobito u subotu. U nedjelju ponovno oblačnije, uz povremenu kišu te nižu poslijepodnevnu temperaturu zraka.

Izvor: HRT

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.