Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Tehnički premijer čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosoti i Dan hrvatskih branitelja

Autor: dnevno.hr

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja predsjednik Vlade Tihomir Orešković uputio je čestitku hrvatskim braniteljima i svim hrvatskim građanima, u kojoj stoji:

„Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja prisjećamo se veličanstvene vojnoredarstvene akcije u kojoj smo pokazali da se, nadahnuti težnjom hrvatskih građana za slobodnom, neovisnom i samostalnom državom, znamo braniti i obraniti.

Hrvatski branitelji munjevitom su akcijom oslobodili više od 10 tisuća četvornih kilometara hrvatskog teritorija, stvorili preduvjete za uspostavu mira na cijelom ratom zahvaćenom području i omogućili poraz velikosrpske politike.

Danas, 21 godinu kasnije, nastavljajući put naših branitelja, hrvatski vojnici svojim znanjem i sposobnošću sudjeluju u svim važnijim mirovnim misijama širom svijeta. Postali smo važna članica NATO-a i najmlađa članica Europske unije.

S ponosom se prisjećamo i izražavamo najdublju zahvalnost svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima koji su žrtvovali svoje zdravlje ili dali život da bismo, na načelima slobode, pravednosti i demokracije, stvorili domovinu i postali aktivni graditelji sustava globalne stabilnosti i sigurnosti”, poručio je Orešković.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.