Sanjin Strukic/PIXSELL

SUKOB NA SJEDNICI VLADE: Kovačiću produžen mandat, Petrov i Mostovci glasali protiv

Autor: dnevno.hr

Protiv odredbe je bilo šest zastupnika, a za je bilo 12, čime je odredba donesena.

Tehnička Vlada danas u 10 sati započinje sa sjednicom Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice nalazi se oko 12 prijedloga, te 3 na zatvorenom dijelu sjednice Vlade.

Tijek sjednice:

10.51 Prihvaćeni su prijedlozi odluke o sufinanciranju nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za potrebe učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2016./2017., odluke o davanju suglasnosti društvu Petrokemija d.d. za kreditno zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak, radi provedbe restrukturiranja i financijske konsolidacije društva, odluke o davanju državnog jamstva u korist Hrvatske banke za obnovu i razvitak, za kreditno zaduženje društva Petrokemija d.d., radi provedbe restrukturiranja i financijske konsolidacije društva te uredbe o obrascu i načinu vrednovanja Gospodarskog programa korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske.

Prihvaćeni su i prijedlozi uredbe o dopuni Uredbe o organizacijskim i tehničkim standardima za povezivanje na državnu informacijsku infrastrukturu, odluke o koncesiji u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja bijele ribe kod otoka Kudica, u Iškom kanalu i odluke o koncesiji u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja bijele ribe uz Dugi otok, između rtova Žman i Gubac.

10.23 Ministar Zlatko Hasanbegović otvorio je prvu točku dnevnog reda.

“Prijedlog je izmijeniti članak 19.a stavak 4, na način da se vremenski rok za obnašanje poslova dužnosti v.d. ravnatelja produlji sa 6 mjeseci na 12 mjeseci”, kazao je Hasanbegović.

“Razumijemo da HRT treba imati upravu, ali ne smatramo da je sadašnja uprava ispunila svoju svrhu, iz razloga što bi njezin cilj trebao biti objektivno i nepristrano informiranje. Most ne podržava  produljenje mandata gospodinu Kovačiću i njegovoj upravi. Mi ćemo nakon formiranja buduće saborske većine tražiti formiranje budućeg vodstva HRT-a”, rekao je Božo Petrov.

Protiv odredbe je bilo šest zastupnika, a za je bilo 12, čime je odredba donesena.

10.17 Tehnički premijer Orešković optimistično je kazao. “Danas u 11 sati ćemo znati rezultate rasta za drugi kvartal BDP-a. Ja sam uvjeren da će ova godina biti sjajna godina, kad uzmemo u obzir makroekonomske indikatore.


Tehnička vlada na svojoj sjednici u srijedu bi trebala dati suglasnost Petrokemiji za kredit kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) u iznosu od 200 milijuna kuna , a Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobriti korištenje prekoračenja od 100 milijuna kuna na računu kod Hrvatske poštanske banke (HPB) radi tekuće likvidnosti.

Vlada bi trebala donijeti i odluku o sufinanciranju nabave udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2016./2017. Pravo na sufinanciranje imaju  učenici osnovnih i srednjih škola, članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi.

Vlada će donijeti i Uredbu o izmjeni Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji prema kojoj će Siniša Kovačić do 1. listopada ostati vršitelj dužnosti Glavnog ravnatelja HRT-a.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.