Hrvoje Jelavic/PIXSELL

TEF veliki problem grada Šibenika, Vidović apelirao na Marića da hitno riješi situaciju

Autor: Dnevno.hr

Franko Vidović, saborski zastupnik SDP-a apelirao na ministra Gorana Marića da hitno poduzme potrebne korake za rješavanje problema duga i zemljišta šibenske tvrtke TEF

Franko Vidović, saborski zastupnik SDP-a, uputio je u srijedu na Aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru pitanje ministru državne imovine Goranu Mariću, vezano uz stečaj nad šibenskom tvrtkom TEF i zemljište TEF-a veličine oko 300 tisuća m2 koje je je opterećeno dugom i nizom hipoteka u vrijednosti od oko 150 milijuna kuna, a vjerovnici su većinom državne institucije.

S obzirom na to da se radi o zemljištu od iznimne važnosti za daljnji razvoj grada Šibenika, Franko Vidović pitao je ministra Gorana Marića što i u kojem roku namjerava poduzeti kako bi se riješio ovaj veliki problem grada Šibenika.

Ministar Goran Marić je odgovorio kao je upoznat s problematikom te pokušajem rješavanja problema još 1998. godine na način da se udio Vlade HR u TEF-u prenese na grad Šibenik što je učinjeno te je 62,13 posto preneseno u grad Šibenik uz obavezu grada Šibenika da isplati dugove RH prodajom nekretnine.

Taj model, kako je rekao, tada nije uspio. Također, dodao je kako je Grad Šibenik uputio zahtjev ministarstvu za redefiniranjem odnosa između Vlade i grada Šibenika jer je sada dug još veći nego je bio te da je taj prijedlog šibenskih gradskih vlasti, kakav su zaprimili u ministarstvu, neprovediv. Dodao je kako će njegovo ministarstvo izvršiti temeljiti uvid u postojeće stanje, te sa svim zainteresiranim stranama iznaći optimalan i trajan model za rješenje tog problema koji ne trpi odgodu.
Franko Vidović apelirao je na ministra Marića da poduzme što hitnije korake jer postoji opasnost da stečajni upravitelj upravlja s cijelim zemljištem TEF-a, odnosno može doći do prodaje da bi se namirio dug koji je još uvijek ipak manji nego vrijednost zemljišta TEF-a.

“Nevjerojatno je da gradonačelnik Burić i gradske vlasti još uvijek ne shvaćaju da stečaj TEF-a nije rutinski postupak, već ide po sili zakona, a svi vjerovnici će se naplatiti u punom obimu svojih dugova jer više neće biti dogovora”, zaključio je Franko Vidović.

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.