Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

‘TATA SLAVEN’ SE VRAĆA NA JAVNU SCENU UNATOČ BROJNIM KAZNENIM PRIJAVAMA

Autor: Marin Vlahović

Ovom prilikom uz pismo Salezijanaca samom Vujiću, objavljujemo i dijelove pisma kojim se obratio članovima udruge „Grad Anđela“ u kojem iznosi svoju obranu. Iz teksta se može zaključiti kako Vujić novac doniran za „grad Anđela“ smatra svojim između ostaloga i zato što su neki građani na uplatnicama pisali „za tatu Slavena.“

Iz povjerljivih izvora saznajemo kako Slaven Vujić, poznatiji kao „tata Slaven” planira veliki uskršnji povratak na javnu scenu.

Doduše, ovaj tekst možda mu pokvari efekt iznenađenja, ali sigurni smo da će se vješti „tata Slaven“ , kao i uvijek do sada prilagoditi novim okolnostima. Novinari raznih medija već dulje vrijeme pokušavaju dobiti izjavu od Slavena Vujića, a javnost je ostala zakinuta za odgovore na brojna pitanja. Nakon što je javno razotkriven kroz mnogobrojna svjedočanstva, bankovne izvode i financijska izvješća, građani, bivši obožavatelji i sljedbenici se pitaju što je posljedica svega, odnosno gdje se danas nalazi i što radi „tata Slaven“?

Dakle, nakon druge emisije „Provjereno“, naših tekstova i kaznenih prijava koje su podigli članovi udruge „Grad anđela“ policija je ispitala svjedoke i Slavena Vujića. Nakon toga Državno odvjetništvo je pokrenulo istražne radnje i postupak je u tijeku. Čitavo to vrijeme Slaven Vujić je na slobodi gdje samostalno priprema obranu. Također, ne pokazuje namjeru da odstupi s mjesta predsjednika udruge „Grad anđela“, nego se nada kako će nekako uvjeriti članove udruge da mu ponovno počnu vjerovati.

Službeno je i dalje u posjedu dvorca „Dioš“ i Salezijanci mu pišu pisma kao jedinoj odgovornoj osobi. Dobro obaviješteni izvori nam tvrde i kako kontrolira podružnicu udruge „Senzori“ u Splitu. Uglavnom, Slaven Vujić nije nestao, niti mu je onemogućen daljnji rad. Dapače, inertnost i nesposobnost sustava dala mu je priliku za skrivanje dokaza i utjecaj na svjedoke. Nedvojbeno, Vujića i dalje štiti moćan krug ljudi koji se javno kompromitirao prijateljstvom i suradnjom s ovim profesionalnim, slatkorječivim prevarantom.

Čime ih „tata Slaven“ drži u šaci, u ovom trenutku možemo samo nagađati, ali ne treba zaboraviti kako je više televizija i pisanih medija objavljivalo žiro-račune njegovih udruga. Ovom prilikom uz pismo Salezijanaca samom Vujiću, objavljujemo i dijelove pisma kojim se obratio članovima udruge „Grad Anđela“ u kojem iznosi svoju obranu. Iz teksta se može zaključiti kako Vujić novac doniran za „grad Anđela“ smatra svojim između ostaloga i zato što su neki građani na uplatnicama pisali „za tatu Slavena.“ Obrana mu je šuplja, ali istodobno temeljita i sadržajna. Indirektno, prijeti i svjedoku Saši Šimeku, stolaru koji je obavljao radove na dvorcu. Retorika i stil teksta ovog pisma otkriva pravo lice Slavena Vujića. Nema više ni traga Bogu i molitvama. Vujić piše u duhu svog zanimanja i struke, jer on je prije svega diplomirani pravnik, i neovisno o tome što je učinio nešto ljudski i moralno nedopustivo i nezamislivo, postoje dobre šanse, da se u pravnom smislu, sasvim dovoljno pokrio, kako bi izbjegao kazneni progon. Uostalom, ovo je Hrvatska i tu su zatvori rezervirani za sirotinju koja provaljuje u trgovine i krade hranu i pelene.

Slaven Vujić, nije materijal za naše zatvore. On je dio struktura koje nam svima rade o glavi. Od ovakve države, pravdu možemo samo sanjati. Navodno, nije izbrisao ni stranice na društvenim mrežama, već ih je samo učinio nevidljivima, dok se ne stvori klima pogodna za uskrsnuće, možda i na sam Uskrs.

Pismo Salezijanaca Slavenu Vujiću




dioš1

Dijelovi Vujićeva pisma članovima udruge „Grad Anđela“

dioš2dioš3dioš4dioš5




Autor:Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.