koprivnica.hr

SVEUČILIŠTE SJEVER ODAJE POČAST AKADEMIKU SOLARU: Dva dana znanosti u Koprivnici

Autor: A.Pranjić

Pročelnica za novinarstvo Gordana Tkalec rekla je kako se na ovaj način htjela pojačati znanstvenu aktivnost koprivničkog Sveučilišta i odužiti se akademiku Solaru koji može biti inspiracija svima koji se odluče za studije književnosti, novinarstva i novih medija.

Povodom 80. rođendana počasnog građanina Grada Koprivnice akademika Milivoja Solara, jednog od najznačajnijih hrvatskih teoretičara književnosti i kulture danas i sutra se u Koprivnici na Sveučilištu Sjever održavaju prvi Znanstveni susreti. Međunarodni znanstveni skup organizirao je Odjel novinarstva Sveučilišta Sjever.

Pročelnica za novinarstvo Gordana Tkalec rekla je kako se na ovaj način htjela pojačati znanstvenu aktivnost koprivničkog Sveučilišta i odužiti se akademiku Solaru koji može biti inspiracija svima koji se odluče za studije književnosti, novinarstva i novih medija, javlja Još stignete prisustvovati prvim Znanstvenim susretima u Koprivnici na Sveučilištu Sjever 😉 .

Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika ispred Grada Koprivnice akademiku Milivoju Solaru uručio je Zahvalnicu u ime grada i to za za sveobuhvatni znanstveni i nastavni rad na području teorije i filozofije književnosti i promicanje izvrsnosti na čast njegova Grada Koprivnice.

Prvo predavanje održao je upravo akademik Milivoj Solar. U svom predavanju osvrnuo se na umjetnost, književnost i filozofiju nekad u odnosu na danas.

Drago mi je što držim ovo predavanje, jer sam točno prije pola stoljeća u Koprivnici držao svoje prvo predavanje. Tema je bila slična kao i danas, umjetnost i filozofija. Prvo predavanje je bilo u Koprivnici, pa ako je ovo bilo zadnje, hvala Bogu – ovom rečenicom akademik Milivoj Solar završio je predavanje.

Valja svakako spomenuti i kako je ovaj Međunarodni znanstveni skup na temu “Jezik književnosti, znanosti i medija” okupio pedesetak sveučilišnih profesora i znanstvenika sa Sveučilišta, instituta i drugih institucija u Hrvatskoj i inozemstvu i trajat će do sutra poslijepodne.

Program predavanja možete pročitati ovdje.




Autor:A.Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.