Igor Kralj/PIXSELL

Svećenik pisao HNS-u: ‘Izrugujete se osjećajima vjernika, vi ste sramota moje zemlje i naroda’

Autor: Dnevno.hr

Na Veliki petak se kršćani diljem svijeta sjećaju Isusove osude, muke i smrti. Ovo je jedini dan kada se zabranjuje slaviti sveta misna otajstva.

U Hrvatskoj će se na Veliki petak odigravati dvije utakmice nacionalne nogometne lige. Zaigrat će Hajduk i Cibalija te Lokomotiva i Dinamo.

>>>BBB NE ŽELI UTAKMICU NA VELIKI PETAK! ‘Sramota je da vodstvo lige želi igrati baš na taj dan. Mi u tome nećemo sudjelovati’

Nakon najave navijača Dinama da neće dolaziti na utakmicu koja se odigrava na spomendan Isusove smrti, oglasio se i voditelj Hrvatske katoličke misije u Stuttgartu, fra Zvonko Tolić. Portal za Hrvate izvan domovine CroExpress objavio je sadržaj maila koji je fra Zvonko poslao Hrvatskom nogometnom savezu, a koji vam prenosimo s tog portala.

Poštovani, obraćam Vam se povodom odigravanja nogometnih utakmica na Veliki petak. Živim u liberalnoj Njemačkoj u kojoj je na Veliki petak zabranjeno imati bilo kakva javna slavlja: utakmice, koncerte, disco klubove…. Poštuje se tradicija jednog naroda i kulture.

A u mojoj tzv. katoličkoj i vjerničkoj Hrvatskoj Vi se izrugujete osjećajima vjernika. Vi ste, oni koji su to odobrili i u tome ne vide ništa sporno, sramota moje zemlje i mog naroda te temelj destrukcije koja nam uništava Domovinu, sve vrijednosti i raseljava nas po svijetu… i kome ćete sutra prodavati maglu kad nas više ne bude?

S poštovanjem!

 




Autor:Dnevno.hr