Miranda Cikotic/PIXSELL

Sve ide po planu za dolazak HV-a u Vukovar

Autor: dnevno.hr

U sklopu posjeta Vukovaru, izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH i vukovarski gradonačelnik na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru položili su zajednički vijenac.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima boravili su danas, u četvrtak, 21. rujna 2017. u radnom posjetu Vukovaru gdje ih je dočekao gradonačelnik Ivan Penava, nakon čega su posjetili i vojarnu “5. Gardijske brigade Slavonski sokolovi” u Vinkovcima.

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH posjetilo je vojarnu “204. Vukovarske brigade” i upoznali se s tijekom radova na opremanju i adaptaciji objekata za smještaj i rad pripadnika Oružanih snaga RH. Projekt adaptacije vojarne dio je projekta povratka Oružanih snaga u hrvatske gradove u kojima je vojska tradicionalno bila prisutna, a sve u cilju poboljšanja uvjeta života i rada hrvatskih vojnika, te ukupne sigurnosti uz pozitivan utjecaj na razvoj lokalne zajednice i lokalnog gospodarstva. U vukovarsku vojarnu planiran je smještaj Inženjerijske satnije iz sastava Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, koja je trenutno smještena u Vinkovcima.

“Želimo da vojnik bude bliže svojoj obitelji jer bez potpore obitelji nema jakog i motiviranog hrvatskog vojnika” rekao je tom prigodom ministar Krstičević te naglasio kako se radovi odvijaju u skladu s planiranom dinamikom te da će povratak Oružanih snaga RH u vukovarsku vojarnu biti realiziran do 18. studenoga.
Također, ministar je istaknuo zadovoljstvo što je i ceremonija svečane prisege polaznika vojnih škola od ove godine ponovo vraćena u Vukovar. “Drago mi je da smo ove godine vratili svečanost prisege u Vukovar. Hrvatska vojska i Vukovar su neraskidivo povezani” istaknuo je ministar obrane Krstićević.

U sklopu posjeta Vukovaru, izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH i vukovarski gradonačelnik na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru položili su zajednički vijenac.

Ministar Krstičević sa suradnicima posjetio je i vojarnu “5. Gardijske brigade Slavonski sokolovi” gdje ga je o stanju u postrojbi te aktualnim i budućim aktivnostima izvijestio zapovjednik Gardijsko mehanizirane brigade HKoV-a brigadni general Denis Tretinjak, navodi u priopćenju Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.